Mobile World Congress i Barcelona!

Mobile World Congress i Barcelona!

Under 25-28 februari 2019 var det Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Under mässan presenterades det nya coola innovationer inom telekom, och vi på Smartify har kikat vad som presenterades under mässan och har samlat några av våra favoriter här!

Vikbara telefoner

Vi börjar starkt och presenterar en vikbar telefon från Huawei som ser riktigt grym ut. När telefonen är ihopfälld är den nästan lika stor som en vanlig telefon, och utfälld är den lika stor som en surfplatta med en cirka 8 tums skärm. Skärmen ska tålas att vikas flera tusen gånger och är tillverkad i en tunn flexibel film. Tyvärr var det ingen journalist på plats som fick röra denna fantastiska skapelse, så vi har enbart Huaweis recensioner att gå på!

Men även Samsung presenterade en vikbar telefon, Galaxy Fold, denna telefon kommer att produceras i en liten skala och prislappen förväntas vara från 18 900 kronor. Galaxy Fold kommer tyvärr inte att finnas i varken skyltning eller i butikshyllor. Och skulle du vara sugen på just en Galaxy Fold så får du hålla utkik på vart du kan köpa den, då bara kommer att finnas i vissa butiker. Okej, får du beslutsångest på vilken telefon du ska köpa här näst? Om du kikar på klippet nedan så får du en jämförelse mellan de två olika telefonerna, och förhoppningsvis gör det dig lite klokare!

Original, vikbar och nu böjbar telefon

Nu har vi ju alla sett den här klassiska stela, hårda och ömtåliga mobiltelefonen. Jag gör det djärva antagandet att nästan alla har en. Vi som konsumenter längtar kanske efter något nytt. Vi har precis pratat om att det kommer vikbara telefoner, men den kinesiska telekom giganten TCL nöjer sig inte med det utan kommer även att lansera en böjbar telefon. Det finns dock ingen fysisk produkt än på denna fantastiska uppfinning, men det är väldigt coolt att det finns en plan på att producera denna böjbara telefon (tycker jag som skriver i alla fall!). TCL beräknar att det kommer finnas en telefon att visa upp någon gång under 2020.

Facebook

Facebook är som många vet världens största sociala nätverk, men det som många kanske inte vet är att företaget även arbetar med att bygga upp internetinfrastruktur. Under mässan presenterade Facebook sina nya satsningar inom området. Ett projekt som presenterades var “Internet para Todos Peru” där Facebook samarbetar med olika företag i Peru för att förse landsbygden i landet med internet. Utöver det så ska företaget satsa på att investera i 75 mil öppet fiber i Nigeria, vilket kommer göra att miljoner människor får tillgång till internet.

Behov av teknikhjälp?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller din omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.