Tekniksupport för små & medelstora företag

Det finns mer än 1 miljon företag i Sverige med färre än tio personer. Det är för alla dem vi tagit fram Smartify Företag. Så att mindre företag enkelt ska kunna ligga i framkant när det gäller smart teknik och allt som gör företagande lättare.

Boka hjälp av en tekniker
Home illustration
Installera en
ny brandvägg
Sätta upp backup
med molnlagring
Förbättra räckvidden
på ert nätverk

Installationer

Det spelar ingen roll om du är ett enmansföretag, har en växande skara anställda eller förening som installerar fibernät till medlemmarna.

Ni bokar – vi installerar och smartifierar hos er. Smartify har marknadens längsta erfarenhet och efter mer än 250.000 besök i hem, hos företag och föreningar så vet vi en hel del om det som krävs. Med Smartify så får du en helhetslösning som sträcker sig från fiberanslutning via serverskåp hela vägen ut till appar i den smarta telefonen.

Några av våra uppdragsgivare

Flera av Sveriges största internet- och teleoperatörer, stadsnät, fastighetsägare, och hemelektronikkedjor har valt Smartify som samarbetspartner.
Pappa och dotter med en mobil

Drift & underhåll

Kundfokus. Ett mantra hos oss. Det är kombinationen av bred kompetens och den genuina viljan att hjälpa som gör skillnad.

Vi pratar ofta internt om att vi ger både service och support. För oss är det viktigt att se det här som olika delar. Service är det vi gör på hårdvaror som servrar och datorer. Support är det vi ger människor. Vi finns inte till för alla världens datorer, serverskåp och magisk mjukvara. Vår roll är att stötta människor i sitt arbete. Support.

Ta hand om det vi är bra på så du kan lägga fullt fokus på det du är bra på.

Smartifiering

Den nya tekniken inom smarta hem finns tillgänglig även för företag. Vi hjälper er gärna att smartifiera ert kontor, dvs att dra nytta av den senaste tekniken för att effektivisera arbetsmiljön. Grundläggande är att ha bra WiFi-täckning på hela kontoret. Smidiga lösningar för konferensrum är en naturlig fortsättning.

Inom säkerhet finns stora möjligheter med smart övervakning med hjälp av kameror, dörrsignaler som går direkt till mobilen och smarta låslösningar. Sensorer kan t ex användas för att utveckla lösningen för ett starkare inbrottsskydd.

Sladdkaos

Vanliga frågor om Smartifys tjänster för företag

Varför är min dator långsam?

Du kan ha upplevt att din dator var blixtsnabb när du precis hade köpt den och att den sedan gradvis blivit långsammare. Nu kanske den är så långsam att det inte hjälper att du vant dig. Det finns några olika sätt att lösa situationen.

  • Första steget är att avinstallera onödiga program som du inte använder dig av.
  • Andra lösningen är att stänga ner alla program som du inte använder dig av. De flesta har flera program igång utan att vara medvetna om det.
  • Tredje lösningen är att installera mer arbetsminne. Det är inte säkert det går och i så fall ska man tänka på att köpa en dator med stort arbetsminne nästa gång. Det är helt enkelt svårt att ha för mycket arbetsminne i en dator.
  • Fjärde och sista steget är att rensa hela datorn. Att göra det som kallas en fabriksåterställning. Då gör man först en backup på allt som finns i datorn och sedan börjar man om från början.

Varför har jag så dålig batteritid på datorn?

Den generella lösningen för att förlänga batteritiden är att använda energisparläget på datorn mer och sänka ljusstyrkan något. Datorn klarar sig på ganska lite energi för att arbeta i till exempel Word eller lyssna på musik medan skärmen drar väldigt mycket i och batterikraft energi vid full ljusstyrka. Förutom de här åtgärderna kan man rekonditionera batteriet.

En rekonditionering kan rädda en gammal dator ett tag till men i och med att utvecklingen går fram så oerhört varje år så är ett dåligt batteri en signal om att det börjar bli dags att fundera på att byta.

Hur kan jag göra backup på mina filer?

Att ha en fungerande backup innebär inte bara bilder utan på allt i din dator, mobiltelefon, surfplatta. Det här är otroligt viktigt. Om något skulle hända med din dator har du då ändå kvar det allra mest värdefulla: ditt innehåll i datorn. Hårdvaran kan ersättas men det är inte säkert att det du samlat i den kan det.

Det finns flera olika sätt att backa upp din information på. Antingen kan det vara genom en molnlösning eller manuellt till någon hårddisk du har hemma. Båda fungerar egentligen lika bra. Det enda som är viktigt att komma ihåg är att om du väljer en manuell backup så får du bara tillbaka det som fanns senast du gjorde din backup. Väljer du istället någon typ av molnlösning kan du ställa in automatiska backuper. Då backar det upp din enhet flera gånger i veckan eller dagligen och din säkerhetskopia är då mer aktuell.

Med en molnlösning behöver du inte heller komma ihåg att göra något för din mobil, din dator eller surfplatta gör allt jobb åt dig.

Hur rensar man bort virus och bluffmail?

Mängden otrevliga virus på internet är större för varje dag men du kan skydda dig ganska enkelt. För det första är din router en bra brandvägg och sedan kan du vaccinera din dator från att insjukna med olika antivirusprogram.

Det som försöker angripa dig är ofta ett virus som vill ta sig in i datorn göra så det går att se dina lösenord. I mer omfattande fall försöker det tränga in för att kryptera om viktiga dokument och filer. Offret måste sedan betala en lösensumma för att få tillbaka filerna, eller få dem avkrypterade. Det här är vanligare för företag men på senare tid har det dykt upp de som påstår att privatpersoner har fått ett virus fastän de inte fått det.

Hotet som framställs är då att dina surfvanor på lättklädda sidor kommer avslöjas om du inte betalar en ganska ansenlig summa. Det här är ett slags bluffmail som försöker få dig att klicka på en länk med ett virus samt få dig att betala för att slippa baktalas.
Det är bra att ha ett virsusskydd som lägger skadliga mail och program i en slags karantän i datorn. Boka en Smartifytekniker för att rensa i karantänmappen så dessa virus inte kan sprida sig och göra skada.

De generella råden är:
1. Öppna aldrig bifogade filer om det inte är en avsändare du litar på.
2. Lämna aldrig ut personliga eller känsliga uppgifter via mail.
3. Myndigheter ber aldrig om dina uppgifter i mail.
4. Är du osäker? Googla och ring alltid upp avsändaren för att dubbelkolla.

Det finns som sagt mycket bluffmail som cirkulerar på nätet, och de kommer ofta i vågor. De kan likna mail från skatteverket, din bank eller polisen. De försöker få dig att ladda ner någon fil som då är infekterad eller att du ska klicka dig vidare och skriva in dina personliga uppgifter. Det kan vara svårt att se skillnad på bluffmail och autentiska mail men tänk på att ingen myndighet eller seriös aktör någonsin kommer be dig lämna ut dina lösenord.

Behöver ert företag hjälp med tekniken?

Låt Smartify installera och ge support på företagets teknik. Fyll i en bokning så kontaktar vi dig för att se hur vi kan underlätta ert företagande.