Teknisk hjälp med ljud & HiFi hemma

Det har aldrig varit lättare att få bra ljud i hela huset än vad det är nu. Fråga en Smartifytekniker om vad som behövs och hur det går till.

Boka hjälp av en tekniker
Home illustration
Inkoppling av
ljudsystem till TV
Installation
av Sonos
Synkronisera ljud
i flera rum

Rikstäckande support för ljudsystem & HiFi

Smartify erbjuder rikstäckande teknisk support i hemmet och telefonsupport, alltid med RUT-avdrag. Här är några saker som din Smartify-tekniker kan hjälpa dig med:

  • Koppla ljudsystem till din TV
  • Synkronisera ditt ljudsystem i flera rum
  • Personlig rådgivning vid köp av ny produkt
  • Hjälp med ljudsystem som krånglar
  • Installation av nya högtalare eller hela ljudsystem

Det har aldrig varit lättare att få bra ljud hemma

Det finns massor olika typer av system som passar för allt från ljudsystem för TVn i just det rummet till synkroniserade högtalare i hela huset som du enkelt kan styra med din smarta telefon.

Ett viktigt val som många inte tänker på direkt är att välja mellan om ditt ljudsystem ska gå via ditt Wifi eller styra via Bluetooth. Båda kräver att du synkroniserar med den enhet som du spelar musiken eller visar video ifrån.

Ett system som många hört talas om är Sonos. Det är ett system kopplat till ditt WiFi. En uppenbar fördel är att musiken inte avbryts om det ringer i din telefon, vilket är vanligt om man använder sin telefon som musikspelare och kopplar upp högtalarna med Bluetooth.

Vanliga frågor om WiFi & nätverk

Borde jag köpa en soundbar eller ett surroundsystem?

Idag finns så kallad soundbars med riktigt bra ljud. Det är en högteknologisk samling högtalare i en smal enkel ofta snyggt designad bar som sitter vid din TV.

En sådan lösning kan ge bra ljud i hela lägenheten om den inte är så stor. För de som vill ha riktigt bioljud så handlar det mer om att satsa på ett surroundsystem.

Ett 5.1 system betyder att du har 5 högtalare och 1 så kallad subwoofer. Det brukar räcka ganska bra för att skapa ljud som känns i hela kroppen i ett normalstort rum. Oavsett om du väljer ett enklare system eller ett system med högtalare runt om i rummet så kan din Smartifytekniker göra det hela mycket enklare för dig.

Ditt jobb blir att sitta där du oftast sitter och ser TV medan teknikerna hjälper dig att prova ut den optimala platsen för högtalare.

Är ljudsystem dyra?

Det beror på. De kan kosta allt från ett par tusenlappar upp till en övre gräns som nästan inte finns. Men i genomsnitt så ligger det mellan 5-10.000 kronor.

Utbudet är stort och lite av en djungel. I och med att investeringen är så pass stor och resultatet kan påverka ljudet i hela hemmet så är det en bra idé att använda en Smartifytekniker som rådgivare, guide och utförare.

Efter att ha varit hemma hos över 250.000 hem så vet vi en del om vad som fungerar i olika förhållanden. Så här är inte goda råd dyra utan tvärtom, här kan goda råd spara stora summor.

Vill du ha hjälp med ditt ljudsystem?

Låt Smartify installera och montera ditt nya ljudsystem. Boka en Smartify-tekniker så kontaktar vi dig för att gå igenom exakt vad du behöver hjälp med.

Dam med hörlurar