SmartBloggen
No items found.

Hur återställer man sitt hotmail lösenord?

Hur återställer man sitt hotmail lösenord?

Vi har alla glömt lösenordet till mailen någon gång. Det är inte alltid helt lätt att återställa lösenordet och få tillgång till sina mail igen.

Så återställer du en spärrad Hotmail

Om man har sin mail på internet kan man ibland råka ut för det som absolut inte får ske - man glömmer helt bort lösenordet för att logga in till sin Hotmail. Om man då försöker logga in flera gånger men upprepar felaktigt lösenord gång på gång upptäcker man snart att hela sajten Hotmail kommer att låsa sig. Detta sker av säkerhetsskäl och som e-postanvändare kan detta lätt orsaka panik. Detta är dock inte fullt så allvarligt som man kan tro. Det finns nämligen ett par bra och smarta genvägar att ta till för att kunna komma in på sin Hotmail även om man inte har eller kommer ihåg sitt gamla lösenord. Har man har en annan e-postadress, eller genom att till exempel svara på en hemlig, tidigare inställd säkerhetsfråga, kan man återigen komma åt sina viktiga mail. Men hur gör man egentligen för att nå sina mail?

Tre sätt att låsa upp en spärrad Hotmail

Ett av de sätt som man kan använda för att åter komma in på sin spärrade Hotmail är genom att gå till den vanliga inloggningen. Där kan man välja återställ lösenord, alternativt direkt skriva in adressen account.live.com/ResetPassword.aspx i sin webbläsare, och sedan fylla i sin Hotmail-adress. Man väljer sedan alternativet "Skicka information om lösenordsåterställning" om man vill att ett mail med inloggningsuppgifterna ska sändas till en tidigare angiven alternativ mailadress. Man kan också använda sin enhets platsinformation samt den hemliga frågan. Väljer man den hemliga frågan måste man dock minnas svaret på den säkerhetsfråga som valdes när man registrerade sig.Att sedan välja sitt nya lösenord är relativt lätt. Väljer man att få information via mail loggar man in på sin alternativa mailadress. Man tar där fram det mail Hotmail skickat. I detta mail finns sedan en länk man klickar på, och där fyller man i sin Hotmail-adress. Sedan får man lov att välja ett nytt lösenord, och när man klickar på fortsätt kommer lösenordet till Hotmail att återställas. Sedan kan man enkelt logga in med det nya lösenordet och läsa sina mail.Ett annat alternativ är att använda sig av sin säkerhetsfråga. Om man väljer att återställa lösenordet genom den personligt valda frågan får man ange det land man befinner sig i, sitt postnummer och även skriva in det svar som man från början angivit på frågan. Detta alternativ kräver att man kommer ihåg hur frågan besvarades när mailkontot skapades. Om man skriver i rätt uppgifter och klickar på fortsätt kommer man att få fylla i sin Hotmail-adress. Där kan man sedan välja ett nytt lösenord och fortsätta. Då kommer lösenordet att återställas och det fungerar att logga in på Hotmail-kontot med sitt nya lösenord.

Kommer du inte åt ditt konto?

Om man inte kan få tag i sitt lösenord till sitt Hotmailkonto på ovanstående sätt, men trots allt inte vill överge sin e-mail kan man kontakta Hotmails support. Man går då till adressen https://windowslivehelp.com/PasswordReset.aspx och klickar på fortsätt. Ett ärende kommer att skapas och som användare måste man svara på flera olika frågor. Är frågorna rätt besvarade får man sedan åtgång till sitt konto.Det finns också andra sajter som kan hjälpa till med manuell hjälp för att få tag i förlorade lösenord. Smartify kan ofta hjälpa till så att man kan återfå kontrollen över sitt förlorade konto. Många gånger kan det till exempel vara så att kontot har hackats och då kanske både säkerhetsfrågor, mobilnummer och alternativa e-postadresser förlorats. Men allt som oftast finns det möjlighet att kunna återfå kontrollen igen genom att kontakta kundtjänsten som har hand om tjänsten.

Behöver du teknisk support?

Smartify hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning via denna länk!

Vi har alla glömt lösenordet till mailen någon gång. Det är inte alltid helt lätt att återställa lösenordet och få tillgång till sina mail igen.

Vi har alla glömt lösenordet till mailen någon gång. Det är inte alltid helt lätt att återställa lösenordet och få tillgång till sina mail igen.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.

Fler inlägg om

No items found.
No items found.