4 tips för att skydda dig mot bedragare

4 tips för att skydda dig mot bedragare

Regelbundet läser nog de flesta av oss i tidningar och olika medier där det berättas skräckhistorier om en person som har klickat på en länk i ett mejl och fått sitt bankkonto länsat. Denna bluff ser ut på olika sätt, en del personer blir uppringda, andra får mejl och en del ser något på sociala medier -resultatet är alltid desamma - man blir av med sina pengar. För några dagar sedan publicerade nyhetssajten Breakit en artikel där en bild på Filip Hammars har varit med i olika annonser på Facebook som har varit fejk. Efter flera anmälningar till Facebook så togs fortfarande inte annonsen ner. Hammar skapade då ett team för att gå till botten mot dessa bluffmakare för att kunna lämna in bevis mot dem till polisen. Att bli indragen i en internetbluff kan med andra ord hända alla. Men hur skyddar man sig?

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Hur jag skyddar mig

Lämna aldrig ut dina bank-eller kortuppgifter till någon. Starta aldrig ditt Bank-ID eller säkerhetsdosa på någon annans uppmaning. Misstänker du att du har blivit bedragen ska du kontakta din bank och spärra dina konton samt göra en polisanmälan. 4 tips för att undvika att bli bedragen på internet

  1. Ställ dig frågan Är detta troligt?
  2. Är det för bra för att vara sant? Då är det troligen det.
  3. Klicka inte på länkar i mejl där du inte litar på avsändaren. Är du osäker på vem som har skickat mejlet? Ta kontakt med företaget och fråga.
  4. Ha ett uppdaterat virusskydd i din dator och smartphone

Läs mer om bedrägerier på Polisen.se

Vill du ha tips och råd för hur just du ska skydda dig mot bedragare på internet?

Smartify kan hjälpa dig att se till att du har rätt skydd i din dator samt ge dig tips och råd på vägen. Våra kvalitetssäkrade tekniker kan hjälpa dig via telefonsupport eller ett hembesök. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Regelbundet läser nog de flesta av oss i tidningar och olika medier där det berättas skräckhistorier om en person som har klickat på en länk i ett mejl och fått sitt bankkonto länsat.

Regelbundet läser nog de flesta av oss i tidningar och olika medier där det berättas skräckhistorier om en person som har klickat på en länk i ett mejl och fått sitt bankkonto länsat.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.