Får ordning och reda på dina Android-appar

Får ordning och reda på dina Android-appar

Har du massor med appar huller om buller kan du ordna dem i mappar. När mobilen har använts under en längre tid brukar det börja bli fullt på skärmen med olika appar. Inte sällan blir det rörigt och svårt att hitta den app du just för stunden är ute efter.

Efter att du har tillbringat en hel del tid med installationer av diverse appar till telefonen brukar hemskärmen vara full med osorterade appar i en salig röra. Då och då bör man ta bort appar som inte längre används och organisera de andra apparna för att göra det lättare att snabbt hitta rätt.

Till exempel är det enkelt att sortera apparnas ikoner i mappar. Om du har massvis av spel, varför inte placera dem i samma mapp och när du är sugen på att spela något öppnar du bara den mappen? Att göra den typen av underhåll är faktiskt inte särskilt svårt. I denna artikel ska vi titta närmare på hur det går till.

Hur du flyttar appars ikoner

Nyckeln till att organisera sina appar är att trycka och hålla kvar på ikonen istället för att direkt släppa upp fingret. Då får du kontroll över appens ikon och kan flytta den precis var du vill på skärmen. Om det inte finns särskilt många appar på mobilen är metoden fullt tillräcklig för att få bra ordning. Problemet är om antalet appar är såpass stort att de måste fördelas på flera skärmar. Endast de som har riktigt bra minne kommer ens komma ihåg var de placerat en specifik app om de börjar fördelas på alltför stora ytor. Mycket onödig tid måste spenderas på att leta med ögonen för att hitta den app-ikon man tänkt trycka på. Lösningen är att sortera appar av samma typ i mappar.

Om att skapa mappar

Följ dessa steg-för-steg instruktioner för att skapa en egen mapp:

  • Tryck och håll på en app-ikon på samma sätt som om du bara tänkt flytta den.
  • Istället för att flytta den till en tom yta, dra den ovanpå en annan liknande app som du vill ska ingå i samma mapp.
  • Nu är en mapp skapad och när du trycker på appens ikon får du upp ikoner för de båda apparna som ingår i mappen.
  • Dra fler ikoner till mappen på samma sätt som tidigare.
  • Ändra namnet på appen. Beroende på version av Android heter den antagligen "Mapp 1", "Namnlös mapp" eller något motsvarande. När du trycker på mappen kan du trycka på namnet för att ändra det. Döp mappen till något passande beroende på de appar som ingår i den.

Hur du tar bort appar

Vill du bara ta bort en apps ikon från hemskärmen är det bara att trycka och hålla på den, sedan dra den till soptunnan eller "ta bort". Vill du istället helt ta bort en app från mobilen kan du gå till inställningar, därefter appar. Då får du upp en lista med alla appar och du kan också se hur mycket utrymme de tar upp av mobilens tillgängliga minne. Välj en app som du inte använder längre och du kommer få upp alternativet att avinstallera. Tryck på knappen. En dialogruta kommer visas som frågar om du är säker på att du vill utföra åtgärden. Välj "OK" för att avinstallera, eller välj "avbryt" om du ångrat dig.

Hjälp med appar på din smartphone?

Smartify ger dig teknisk support via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser dina teknik problem på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

I denna artikel ska vi titta närmare på hur du organiserar din Anrdoid-appar för att snabbare hitta rätt

I denna artikel ska vi titta närmare på hur du organiserar din Anrdoid-appar för att snabbare hitta rätt

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: