Visas min FaceBook information i sökmotorresultat?

Visas min FaceBook information i sökmotorresultat?

Hur du gör så att din Facebook-profil inte syns i Google-sökningar

Vill du inte att vem som helst via en sökmotor ska kunna länkas till din Facebook-profil? Trots allt använder många rekryterare Facebook för att kolla upp potentiella kandidater. Många har personliga bilder och annat lättillgängligt som de inte gärna vill att någon okänd ska börja gå igenom. Dessutom vill de flesta inte att deras barns Facebook-profiler ska vara lätta att hitta för främlingar, som sedan tar kontakt med olika dolda syften.

En av de bästa metoderna är att använda Facebooks egen inställning för att inte tillåta att sökmotorerna länkar till profilen i fråga.Lägg märke till att ändringen inte gör Facebook-profilen helt anonym, men det är ett bra första steg att minska exponeringen för utomstående. Tillåter man sökmotorer att indexera Facebook-profilen räcker det att någon gör en snabb sökning i Google för att omedelbart hitta dit. Tillåter man det inte, kommer bara de som söker inom Facebook att hitta profilen. Nedan tittar vi på hur du gör inställningen på dator, i Facebook-appen, samt en smidig genväg till att göra samma ändring som du gör direkt i en webbläsare, till exempel Google Chrome.

Så här gör du ändringen på dator

Steg 1: Logga in på din Facebook-profil

Steg 2: Klicka på den lilla triangeln i övre högra hörnet för att öppna dropdown-menyn, välj sedan "Inställningar".

Steg 3: På vänstra sidan av skärmen finns en lista med kategorier, klicka på "Sekretess".

Steg 4: Längst ner finns en inställning som säger "Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil?". Klicka på "Redigera".

Steg 5: Du kommer se en kryssruta. Är den ibockad måste du bocka ur den, sedan är det bara att acceptera ändringen.

Så här gör du om du använder Facebook-appen

Steg 1: Logga in på Facebook-appen (om du inte redan är inloggad).

Steg 2: Öppna hamburgarmenyn (ser ut som tre horisontella linjer) i nederkanten på skärmen.

Steg 3: Scrolla nedåt och välj "Inställningar", i rutan som kommer upp välj "Kontoinställningar".

Steg 4: Klicka på "Sekretess".Steg 5: På nedre delen av sidan, klicka på "Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil?".

Steg 6: Klicka på "Tillåt att sökmotorer utanför Facebook länkar till din profil" så att kryssrutan bockas ur.

Steg 7: När en popup-ruta kommer upp, bekräfta att du vill genomföra ändringen och ta bort din profil från sökmotorerna.

En genväg för att åstadkomma samma ändring

Steg 1: Öppna din webbläsare och gå till denna FaceBook länk

Steg 2: Logga in på din Facebook-profil.

Steg 3: Bocka ur rutan på nedre delen av sidan som säger "Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil?"

När du är klar kommer din Facebook-profil att vara borttagen från sökmotorer. När någon gör en sökning på ditt namn kommer de alltså inte hitta din Facebook-profil. Tänk på att det kan ta en liten stund innan ändringen får full effekt. Google kan nämligen redan ha lagrat all din information från Facebook och då kommer den vara synbar tills din profil indexeras igen, vilket i värsta fall kan ta ett par dagar, men oftast går det snabbare än så.

Något annat du inte får glömma bort är att även om din Facebook-profil inte längre är synbar för sökningar i stora sökmotorer (Google, Bing, Yahoo), betyder ändringen ingenting för sökningar som görs inom Facebook. Skulle till exempel en arbetsgivare själv ha en Facebook-profil, blir det inga problem att hitta din profil genom att använda sökfältet, förutsatt att de är inloggade på Facebook antingen på datorn eller mobilen. Därför går det aldrig att bli helt anonym för en Facebook-användare.

YouTube video: How to Hide Your Facebook Profile from Search Engines (Google, Bing, Yahoo & so on) 2017

Med rätt inställningar kan du skydda dig i viss mån. Du kan till exempel se till att enbart dina vänner får tillgång till dina inlägg och din vänlista. Det ändras på samma ställe, dvs "Inställningar" och sedan "Sekretess".

Behov av teknisk support?

Smartify hjälper dig (eller dina omgivning) via telefonsupport eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Vill du inte att vem som helst via en sökmotor ska kunna länkas till din Facebook-profil?

Vill du inte att vem som helst via en sökmotor ska kunna länkas till din Facebook-profil?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: