Har du läst det finstilta?

Har du läst det finstilta?

FaceApp har synts i sociala medier de senaste dagarna där man kan få se hur man ser ut som gammal, ung, i ett annat kön eller så kan appen få dig att le. Men hur många har läst användarvillkoren och att ett ryskt företag äger all information?

Hur fungerar appen?

Genom att du tar en selfie av dig själv och sedan laddas bilden upp på olika servrar som med hjälp av algoritmer förändrar bilden. Detta sker inte lokalt på appen utan bilden lämnar telefonen, något som användaren inte får information om. Detta gör det även möjligt för Faceapp att sälja denna information vidare till en tredje part. Med andra ord kan FaceApp sälja bilder på hur du kan komma att se ut när du är gammal, hur du kanske såg ut när du var ung eller i ett annat kön.

Hur säker är appen?

Att ladda upp bildbibliotek till utvecklare som är okända är en säkerhetsrisk. Många sparar känslig information i sina bildbibliotek, exempelvis skärmdumpar på bankinformation, lösenord, personnummer och adresser i sin telefon bland bilderna. Detta är då information som även den lämnas över till tredje part. Appens grundare har besvarat kritiken och säger att inga bilder hamnar i Ryssland, och att företaget använder sig av molnlagring av användares bilder. Dessutom raderas de flesta användares bilder inom 48 timmar. Företaget har även fått kritik för att det är krångligt och svårt att få sin data raderad och borttagen.

Användarvillkor för FaceApp

Du kan läsa alla användarvillkor för appen här. I korta drag, om du du använder appen ger du företaget tillåtelse till en evig, oåterkallelig information om dig, och företaget har även rätt till att använda bilderna hur dom vill. Företaget har även rätt till att sälja vidare bilder och information till tredje part.Lär dig mer om användarvillkoren i klippet nedan!Smartify  får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appa

Vill du ha teknisk support?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Faceapp har synts i sociala medier de senaste dagarna där man kan få se hur man ser ut som gammal. Men hur många har läst användarvillkoren och att ett ryskt företag äger all information?

Faceapp har synts i sociala medier de senaste dagarna där man kan få se hur man ser ut som gammal. Men hur många har läst användarvillkoren och att ett ryskt företag äger all information?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.