Vad är Google Assistant?

Google Assistant är en digital assistent driven av artificiell intelligens utvecklad av Google. Enkelt förklarat kan man säga att Google Assistant är en vidareutveckling av Google Now som finns på Android, en assistent som kan jämföras med Apples Siri och Microsofts Cortana.

Användare interagerar huvudsakligen med Google Assistant genom sin röst, men det finns även stöd för tangentbordsinmatning. Google Assistant finns i första hand på mobila enheter och på enheter för smarta hem. Den stora skillnaden mellan Google Assistant och Google Now är att Assistant klarar av att föra en tvåvägs-dialog med användaren vilket gör att man kan utföra mer komplexa uppgifter.

Vad kan du be Google Assistant om?

På samma sätt som Google Now kan Google Assistant söka på internet, schemalägga evenemang och sätta alarm, ändra hårdvaruinställningar på användarens enhet, och visa information från användarens Googlekonto.

Aktivera Google Assistant

För att aktivera Google Assistant säger man "Ok Google", efterföljt av ett kommando. Här är några exempel på a kommandon och söktyper du kan använda med ”OK Google”:

 • Telefon: "Ring mamma"
 • SMS: Texta pappa "Vi ses klockan 19"
 • Väder: "Vad blir det för väder i morgon bitti?"
 • Öppettider: "Har café Godbiten öppet efter klockan 20?"
 • Alarm: "Väck mig klockan 7 i morgon"
 • Foto: "Visa mig ett foto av havet"
 • Musik: "Spela jazz", "Nästa låt"
 • YouTube: "Visa mig en söt hundvideo på YouTube"
 • Språk: "Hur säger jag det var trevligt att träffas på franska?"
 • Ljus: "Dämpa belysningen i vardagsrummet"
 • Underhållning: "Berätta en rolig historia"

Google hävdar att Assistant förstår över en miljon kommandon. Google har meddelat att assistenten snart kommer kunna känna igen föremål och samla visuell information genom enhetens kamera, få stöd för att kunna handla varor, överföra pengar, samt känna igen låtar.

Googles presentationsvideo av Google Assistant.

Komma igång med Google Assistent på mobilen eller surfplattan

Googles mångsidiga röstassistent Assistant håller på för fullt med att lära sig svenska, och väntas lanseras i vårt land senare i år. På mobiler och surfplattor med Android finns Google Assistent på engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska (Brasilien), spanska, thai och tyska. Fler språk kommer snart.

Google Assistant, ett lite smartare Google Now

Se här hur du komma igång med Google Assistent.

Teknisk hjälp med Google Assistant?

Smartify ger teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Googles röststyrda assistent klarar av att föra en tvåvägsdialog med dig och låter dig utföra mängder av komplexa uppgifter.

Googles röststyrda assistent klarar av att föra en tvåvägsdialog med dig och låter dig utföra mängder av komplexa uppgifter.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: