Surfa billigt i hela Europa

I år blev det lite lättare och billigare att resa inom Europa eftersom EU nu har slopat roaming-avgifter inom hela unionen. Telefonoperatörer får inte längre ta ut extra avgifter för att du råkar surfa i ett annat EU-land.Du kan alltså sluta stänga av telefonen, leta upp Roaming-inställningen och låta flygplansläget vara av när du landar i ett EU-land. Det finns tyvärr många historier om människor som glömt telefonen på i väskan och fått betala flera tusen till sitt telebolag när månadens räkning kommer, men nu är det slut på det.

Så länge du befinner dig i Europa betalar du exakt lika mycket för din datatrafik som du skulle ha gjort hemma i Sverige. Detta är dock tänkt främst för kortare resor, så om du flyttar till ett annat EU-land eller stannar någonstans i flera månader är det ändå bäst att skaffa dig ett lokalt SIM-kort.

Läs mer om de nya lagarna på Europasajten eller kontakta Smartify om du har frågor eller behöver hjälp med mobilen. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Tidigare kan man ha fått betala flera tusen till sitt telebolag om man surfat på semestern, men nu är det slut på det.

Tidigare kan man ha fått betala flera tusen till sitt telebolag om man surfat på semestern, men nu är det slut på det.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar