Vad är ett smart hem?

Vad är ett smart hem?

Ett smart hem är ett hem som är utrustat med teknik som på olika sätt är utformad för att hjälpa till i vardagen. För vissa handlar det bara om att montera en Bluetooth-högtalare på väggen medan andra inte nöjer sig förrän varje vrå i hemmet är anslutet till den senaste tekniken.

Med tanke på att du har hittat hit har du antagligen också hört talas om smarta hem. Teknik förknippas ofta med något komplicerat men poängen med smarta hem är den motsatta, nämligen att göra livet mindre komplicerat med hjälp av tekniken.

Varför ska jag ha ett smart hem?

Nu när vi har gått igenom lite om vad ett smart hem är, är det på tiden att vi pratar om vilka fördelarna med ett smart hem är. Ibland händer det att teknik skapas och köps bara för sakens skull; lite som leksaker för ålderskriser, men så är inte fallet för smarta hem.

  1. Spara energi (och pengar)Många tror att smarta hem måste kosta en förmögenhet men på lång sikt kan de faktiskt innebära besparingar på många sätt. För det första innebär automatiserad värme, luftkonditionering och mycket annat att du aldrig använder mer energi än vad du behöver, vilket helt klart blir synbart på elräkningen. Dessutom spar du tid genom de sysslor som blir automatiserade, exempelvis städning, och tid är ju som bekant pengar.
  2. Bättre säkerhetEn del nöjer sig med att ha ett larm kopplat till dörren men på säkerhetsfronten finns det mycket som kan uppgraderas tack vare ny teknik. Inte minst har vi den avskräckande effekten som smart säkerhet har på eventuella inbrottstjuvar; det är helt enkelt färre som försöker bryta sig in i hem som har smart övervakning. Dessutom kan det vara behändigt att veta vad som händer där hemma när du är bortrest, eller om det bara är så att du inväntar ett paket medan du är på jobbet. Att ha bättre koll på hemmet är aldrig fel!
  3. Förenklad vardagMedan energisparande och säkerhetsförbättringar förvisso är viktiga, kanske den främsta anledningen för många är att vardagen, och det ständigt omnämnda livspusslet, aldrig har varit enklare än det är nu, tack vare det smarta hemmet. Allt från städning till matlagning görs enklare och då får du tid över till saker som är betydligt roligare.
  4. Roligare vardagNär du har mer tid över till saker som är roliga har du kanske redan en tanke på vad du kan tänkas hitta på. Om inspirationen skulle tryta så kan det smarta hemmet faktiskt hjälpa här med, till exempel kan du ropa till din digitala assistent att du vill lyssna på en favoritlåt och du kan även använda den för att få inspiration och tips till en bra film eller tv-serie. Prova!

Vilka produkter är bra att ha i ett smart hem?

Marknaden har på kort tid översvämmats av produkter som är skapade för smarta hem. Det är inte helt enkelt att hitta den produkt du behöver i den här djungeln, framförallt inte om du navigerar genom den på egen hand. Vi har därför sammanställt en lista på några olika exempel.

Digital assistent - Amazon Echo (Alexa) eller Google Home

Inget digitalt hem är komplett utan en assistent som alltid är där för att ge dig svar på det du behöver hjälp med.

Mediatjänst - Chromecast eller apple TV

Dessa är lösningar som hjälper dig att strömma TV, musik och filmer från webben direkt till din TV.

Termostat - Ecobee4

Med Ecobee4 har du kontroll över temperaturen i hela huset och allt är givetvis på ett enkelt sätt integrerat med din digitala assistent.

Säkerhetskameror - NetGear Arlo Q

Med NetGear Arlo Q kan du enkelt hålla koll på säkerheten i hemmet. Förutom hög bildkvalitet och automatisk inspelning när du inte är hemmet, får du även backup på upp till sju dagar gammal video, en funktion som är ovärderlig om olyckan skulle ha varit framme.

Matlagning - Perfect Bake Pro

Är du trött på samma gamla vanliga kladdkaka? Är du sötsugen men ICA har stängt? Då kan Perfect Bake Pro hjälpa dig att hitta på något nytt. Mata bara in vad du har hemma så hittar Perfect Bake Pro på något som stillar sötsuget. Dessutom kan du enkelt mäta upp alla ingredienser, vilket innebär att du inte behöver vända upp och ner på köket för att hitta teskedsmåttet.

Städning - Ecovacs Deebot N79S

Tycker du att det är tråkigt att dammsuga? Då är du inte ensam. Låt robotarna sköta det så kan du göra något roligare. Ecovacs Deebot N79S rensar upp bra på egen hand, och tillåter även manuell styrning när du känner att den behöver lite hjälp på traven.Det finns givetvis även många andra produkter på marknaden, allt från smarta grillar till smart julgransbelysning och det finns alltid något nytt att prova på. Om du börjar med de lösningar som vi har listat ovan kommer du att klara dig ett bra tag.

Hur gör jag mitt hem smart då?

Nu när du vet mer om det smarta hemmet och de produkter som du kan använda för att underlätta din vardag kanske ditt intresse för tekniken har väckts. Kanske känner du att det är dags att hoppa på tåget mot en smartare vardag?

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Teknik kan vara komplicerat, men poängen med smarta hem är den motsatta, nämligen att göra livet mindre komplicerat med hjälp av tekniken.

Teknik kan vara komplicerat, men poängen med smarta hem är den motsatta, nämligen att göra livet mindre komplicerat med hjälp av tekniken.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.