5 sätt som smart teknik kan göra dig hälsosammare

5 sätt som smart teknik kan göra dig hälsosammare

Förr i tiden talades det ofta om att tekniken skulle göra oss stillasittande och inaktiva. Det befarades att det skulle bli en generation av soffpotatisar som bara satt framför sina datorer och tv-apparater. Som tur är har nu tekniken även löst det.

Tekniken erbjuder oss mängder av olika sätt att hjälpa oss att vara hälsosamma. I det här inlägget kommer vi att ta upp hur du kan använda tekniken på ett hälsosamt sätt och vi ger även ett par tips om smarta produkter som du kan ta en närmare titt på.

Smart mixer

En mixer är det perfekta verktyget när man ska göra goda och nyttiga smoothies eller mättande soppor. På marknaden finns nu även smarta mixer som har automatiska program och som kommer ihåg dina favoriter. Den här typen av mixer har ofta automatiska program för soppa, såser, smoothies och krossad is, och inte sällan är de även självrengörande. Gå till närmaste återförsäljare av elektronik så kommer du att imponeras av dessa smarta kökshjälpredare.

Smart viktnedgång

Smarta vågar har funnits på marknaden ett tag. Fitbit är ett märke som har slagit igenom stort på den svenska marknaden och de har även en våg i sitt sortiment av träning- och viktnedgångsredskap. Deras våg kan enkelt integreras i deras ekosystem och kan samtidigt som den väger dig registrera data för ditt hjärta, din vätskehalt, kroppsfett, benmassa, muskelmassa och hålla koll på allt data över tid. En annan fördel med Fitbits smarta våg är att den kan hålla reda på de olika personerna som använder den, vilket innebär att hela familjen kan dela på vågen.

Att ha tydliga mål och ett sätt att mäta sina framsteg på är a och o när det kommer till viktnedgång och det är precis det som du får hjälp med av smarta vågar och smarta träningsredskap.

Lägre blodtryck

Att hålla koll på blodtrycket har traditionellt sett inte varit det lättaste. För att göra det enklare finns det numera smarta prylar som håller koll på ditt blodtryck och som är så enkla att ta med att du knappt märker av att du använder dem. Det finns många mätare på marknaden men en av de bästa är antagligen Omron Evolv som använder en unik algoritm för att mäta hjärtats slag samtidigt som den är enkel att använda och du kan enkelt dela dina uppgifter med din läkare via appen.

Håll koll på din sömn

Det finns mycket teknik som du kan använda för att förbättra din sömn. Det har blivit allt mer populärt med speciella spellistor med lugnande ljud, och även så kallat ”white noise”, brus som används för att stilla en aktiv hjärna, som du kan lyssna på. När det kommer till produkter finns det allt från ljusblockerande masker med inbyggda speakers till smarta snarkhjälpmedel som lyssnar efter tidiga tecken på snarkningar och som tyst och stilla försöker åtgärda det innan de väcker andra i närheten.

Om du vill få bättre koll på din sömn finns det även smart teknik som kan hjälpa dig med det. ResMed är, enligt tillverkarna, världens första heltäckande system som registrerar din sömn utan att röra dig. De har specifika sensorer som noterar dina rörelser och analyserar din sömn. Målet är att förbättra din sömn i längden, vilket tekniken bland annat gör genom att väcka dig när det är som mest naturligt för din kropp att vakna.

Smartare återhämtning

Att snabbt och effektiv återhämta sig från träning och skada är viktigt om man vill kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv. Experterna har många tips och råd om hur man bäst går tillväga och nuförtiden har vi även smart teknik till vår hjälp.

På appfronten kan du leta efter allt från mindfulness- till träningsappar för att ge kroppen en så bra förutsättning som möjligt för att läka. Om vi tittar mer på hårdvara så är Firefly en smart pryl som du kan använda för att snabba på återhämtningen efter mindre skador. Den levererar smärtfria elektriska impulser som varsamt aktiverar musklerna i dina ben för att öka blodcirkulationen. Det är ett verktyg som används av både vanliga människor och kända idrottare, så det kan vara värt att ta reda på mer.

Mot en smartare hälsa

I dag har vi allt färre ursäkter för att inte hålla oss aktiva och vara hälsosamma. Om du använder tekniken på ett smart sätt har du en hel arsenal med hjälpredor och verktyg på nolltid. Hör gärna av dig till oss så pratar vi mer om hur smart teknik kan göra vardagen enklare!

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?

Gör en bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

I det här inlägget kommer vi att ta upp hur du kan använda tekniken på ett hälsosamt sätt och vi ger även ett par tips om smarta produkter som du kan ta en närmare titt på.

I det här inlägget kommer vi att ta upp hur du kan använda tekniken på ett hälsosamt sätt och vi ger även ett par tips om smarta produkter som du kan ta en närmare titt på.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.