4 smarta prylar som gör ditt sommarhus säkrare (och bekvämare)

4 smarta prylar som gör ditt sommarhus säkrare (och bekvämare)

Nu när vi befinner oss mitt i sommaren är det många som tar sitt pick och pack, lämnar staden och dammar av sitt sommarboende. Den frihetskänsla och trivsel som sommarstugan för med sig innebär dock för många en tillbakagång i tiden när det gäller tekniken eftersom boendet saknar ofta de smarta prylar som vi har hemma och säkerheten är ofta en av de saker som behöver uppgraderas mest.Vi har samlat en lista på fyra smarta prylar som gör ditt sommarboende säkrare (och mer bekvämt).

1. Smart övervakning

Det här är det första steget för alla som har någon typ av sommarboende eller fritidshus. Det finns ett par fördelar med att ha smart övervakning:

  • Tillgång till alla dina kameror live via tillverkarens app. Oavsett om du är på stranden eller om du är hemma i din normala bostad under vintermånaderna, kan du få notiser ifall något händer i ditt sommarhus.
  • Rörelsedetektorer ingår ofta, vilket innebär att du kan få notiser om någon rör sig på din tomt, även om din övervakningskamera inte täcker just det området
  • Tvåvägsljud, vilket innebär att du kan prata med den som befinner sig vid ditt sommarhus.
  • Nattläge. De flesta smarta övervakningssystemen har även ett nattläge, vilket innebär att det inte spelar någon roll om det är natt eller dag, du har ändå full koll på ditt boende.

Smart övervakning är ett ovärderligt verktyg för alla som har ett sommarboende och det behöver varken vara särskilt dyrt eller komplicerat. Undvik dock det tips som man ibland hör cirkulera, nämligen att en låtsaskamera fungerar lika bra som en riktig övervakningskamera. Det här har motbevisats flera gånger och låtsaskameror är i princip värdelösa när det kommer till att skydda ditt fritidshus.

2. Smart belysning

Det är aldrig särskilt kul att komma fram tills sitt sommarhus bara för att mötas av ett helt mörklagt hus som inget har varit i på länge. Med smart belysning har du kontroll över dina lampor och kan sätta igång dem innan du kommer fram. Oftast får du även automatisk belysning som kan sättas igång när du öppnar ytterdörren. Det allra bästa med smart belysning är dock att det är en smart säkerhetsåtgärd för ditt sommarhus. Om det är något som håller tjuvarna borta så är det känslan av att någon är hemma. Du kan enkelt sätta på automatiska tidsintervaller då en eller flera lampor är påslagna. Om du vill vara extra smart kan du ha en rörelsesensor nära dina fönster som sätter igång ljuset om någon rör sig nära dina fönster. Det om något bör skrämma bort oönskat sällskap på din tomt. Prata med våra experter för höra mer om hur du kan installera dessa lösningar i ditt sommarhus.

3. Smart termostat

En annan mindre trevlig överraskning som väntar de flesta är den där unkna doften som infinner sig när man för första gången för sommaren öppnar dörren till fritidshuset. Du kan förhindra den otrevliga lukten genom att sätta på termostaten en eller ett par dagar innan du anländer, något som bör göra luften trevligare i bostaden. En annan praktisk detalj är att du kan se hur vädret ser ut innan du åker, vilket innebär att du slipper anlända i shorts och t-shirt när det ösregnar ute.  Det här är mer en bekvämlighetspryl än en säkerhetspryl, men det är en skön känsla att hela tiden ha full koll på temperaturen i hemmet, trots att du inte är där.

4. Smarta lås

Med smarta lås kan du känna dig trygg i att ditt sommarhus är ordentligt igenbommat när du inte är där. Du behöver inte heller drabbas av paniken som kan infinna sig när man halvvägs hem från semestern börjar undra ifall man verkligen låste alla dörrar, eller om man råkade glömma extranyckeln under dörrmattan. Det som är bra med smarta lås är att de direkt meddelar dig ifall någon försöker ta sig in, oavsett om de lyckas eller inte. Det finns även ett antal praktiska skäl att ha smarta lås:

  • Du behöver inte hålla reda på nycklarna till sommarboendet. Med digitala lås behöver man inga nycklar då allt sker digitalt via appen. Ofta behöver du inte ens internetanslutning, så du behöver inte oroa dig för den biten heller.
  • Förenklade leveranser. Vill du ha en full kyl när du anländer första dagen på sommaren? I och med att du kan styra dina lås och övervakningskameror kan du även släppa in leveranser, exempelvis ett par fullpackade matkassar. Du kan även utöka det här till att även omfatta garagedörren, vilket även gör större leveranser möjliga. Nu kan du beställa en kanot och ha den levererad till fritidshuset innan du ens är där.
  • Enkel administrering av hyresgäster. Om du hyr ut ditt boende är det ett givet val att skaffa smarta lås. Inga fler missförstånd, inga fler borttappade nycklar. Ett plus för både säkerheten och för bekvämligheten.

En smartare och säkrare sommar

Du är nu redo att ha en smartare och säkrare sommar. Från övervakningskameror till smarta lås och från automatisk belysning till fjärrstyrd termostat. Det finns så många smarta prylar som du kan skaffa som gör ditt sommarhus både säkrare och roligare att befinna sig i. Hör av dig till oss så pratar vi gärna om hur vi kan göra din sommar så säker som möjligt!

Vill du ha teknisk support eller tips på hur du kan göra ditt hem smartare?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Är ditt sommarhus säkert när du inte är där? Med hjälp av dessa smarta prylar behöver du aldrig oroa dig. Läs mer om övervakningskameror, smarta lås och mycket mer här!

Är ditt sommarhus säkert när du inte är där? Med hjälp av dessa smarta prylar behöver du aldrig oroa dig. Läs mer om övervakningskameror, smarta lås och mycket mer här!

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.