Nu kan du äntligen få full täckning på din WiFi

Nu kan du äntligen få full täckning på din WiFi

Idag har de allra flesta WiFi eller trådlöst internet i hemmet och många har också flera andra enheter som använder sig av Internet. Ett problem som många människor upplever är att täckningen är dålig i vissa rum - särskilt om de har ett större hus eller flera våningar.

Vet du vad ett Mesh-system är? För den som inte är intresserad av data och det digitala så kanske ordet känns obekant, men faktum är att nästan alla som kopplat upp sig på ett nätverk någonstans har använt sig att Mesh-system utan att ens veta om det.

Om man har ett WiFi som ska täcka ett stort område så kanske det inte räcker med en router. Man skulle kunna sätta ut en till, men då kan det uppstå problem. Dessa brukar nämligen vara långsamma, dra ner hastigheten på ditt internet och är väldigt svåra att konfigurera om man inte är proffs. Därför finns det en enkel metod att utöka räckvidden på ditt WiFi, nämligen med Mesh-system.

Vad är Mesh och hur fungerar det?

Mesh är en ny teknik för de flesta hem men är en metod som använts länge för större nätverk. Ett vanligt nätverk är uppbyggt utav en hub och spoke nätverk som sedan går igenom en router. Det är ett väldigt effektivt sätt att få många enheter att sammankoppla. Men, det finns en hake – routern. Just det, allt i den vanliga modellen måste gå igenom routern och därmed blir hastigheten inte optimal eftersom en router endast kan hantera en ström data i taget. Idag finns det lösningar som flera uttag och antenner som kan sköta olika strömmar samtidigt. Men det är som sagt inte det snabbaste systemet.

Mesh-systemen använder sig utav en basstation och sedan ett tillägg som skapar ett eget nätverk för att optimera kommunikationen mellan enheterna och skapa optimala hastigheter för den som surfar. Det här systemet skapar en stabil anslutning till ditt internet var du än befinner dig i huset, på skolan, i köpcentret eller var du nu än befinner dig. En annan fördel med mesh istället för en förstärkare av routerna signaler är att man inte blir frånkopplad till den ena eller den andra routern. Det kan vara ett problem att man kastas ut från den routern med bra uppkoppling och istället kopplas upp på den som befinner sig längre bort, det här problemet har man aldrig med mesh-system.

Öka räckvidden och hastigheten på en och samma gång

Med Mesh får man ett internt och nätverk som kommunicerar mellan de olika enheterna samtidigt som man får den maximala räckvidden för sitt nätverk. Eftersom detta kommunicerar med hjälp av satelliter kan man koppla upp många enheter samtidigt utan att det stör hastigheten.

Mesh-nätverk kan allmänt ses som "plug-n-play Access Point" med diverse automatiseringar, det är perfekt för personer utan större kunskap om WiFi ämnet.Video om Mesh (på eng)

Köpa en Mesh?

Läs omdömen, recensioner, hitta butikker och jämföra priser på Google Shopping eller Prisjakt.

Behöver du WiFi hjälp?

För dig som jobbar eller kanske studerar hemma och gillar att röra på dig i och utanför bostaden är ett välfungerande WiFi A och O. Vi på Smartify hjälper dig att hitta lösningar på dina WiFi problem. Det spelar ingen roll var eller när, vi ger support på plats, genom chat, email eller telefon. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Läs mer om en enkel metod för att utöka räckvidden på ditt WiFi, nämligen med ett Mesh-system.

Läs mer om en enkel metod för att utöka räckvidden på ditt WiFi, nämligen med ett Mesh-system.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar