Tänk om livet var som ett dåligt WiFi

Tänk om livet var som ett dåligt WiFi

Ett vanligt problem när man ska installera WiFi i en större lokal eller i ett stort hus är att man inte lyckas välja en lösning som täcker så bra som man önskar. Det finns olika system och även om man inte har hört talas om alla så kan det faktiskt vara så att man råkat koppla upp sig på dessa när man varit på offentliga platser eller om man kopplat upp sin på ett nätverk på en skola eller större företag.

Man börjar med att installera en router som ger en WiFi, men problemet med dessa är vanligtvis att det bara finns en dataström. Detta innebär att om man ska använda både mobilen och datorn samtidigt så går hastigheten ner.

Man har försökt åtgärda detta problem genom att sätta in fler antenner och ingångar för data men det är fortfarande inte det mest snabba och effektiva alternativet. Sedan finns det en risk att en router inte sträcker sig över hela hemmet, så att man inte kan använda WiFi på vissa platser eller att man ofta blir utkastad och inkastad till sitt egna nätverk.

Mesh - förbättra ditt WiFi i hemmet och få täckning överallt

Video från ASUS (eng):

Mesh-system och hur de fungerar

Mesh kallas den teknik där man använder routrar som kommunicerar med varandra ungefär som satelliter i ens nätverk. Det som händer då är att du har lika stark anslutning var du än befinner dig i huset eller byggnaden och du kommer aldrig uppleva problem med att du blir utkastad från nätverket eller hoppa mellan olika routrar. Är man beroende av WiFi i sin vardag så er ett Mesh-system så bör man absolut kolla upp möjligheterna med mesh.

PCMag.com har testat ett antal WiFi Mesh Network Systems - läs mer här.

Hjälp med Mesh och WiFI?

Smartify hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Lär dig installera WiFi i ett stort hus och få den täckning du önskar.

Lär dig installera WiFi i ett stort hus och få den täckning du önskar.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: