Surfa smart i sommar med eget WiFi på semestern

Surfa smart i sommar med eget WiFi på semestern

Skall du ut och resa i sommar? Tänkte du vara både avkopplad och uppkopplad på semestern?Nästan alla svenskar har någon trådlöst uppkopplad pryl idag: allt från läsplattor och telefoner till bärbara datorer. Oavsett om du ska resa eller sitta några veckor i en stuga vid stranden och titta på solnedgången så kan du ofta ta med dig internet dit utan att behöva sätta ett dyrt simkort i varenda apparat.

Dela med din smartphone

Oavsett om du har en iPhone, Android eller Windows Phone kan du förmodligen dela ut din telefons mobila internetuppkoppling via trådlöst nätverk. Funktionen heter "Internetdelning" på iPhone och finns i inställningar och "Hotspot" på Android och finns i rullgardinsmenyn på de flesta märken.De flesta telefoner har en gräns på mellan 3 och 5 enheter som kan kopplas upp på det här sättet. Batteriet kommer att förbrukas snabbt, så det är bra att ladda under tiden. Låt telefonen ligga fritt och svalt för bästa signal.

Ta med din router

Om du har internet i sladd eller modem hemma och i sommarstugan så kan du ta med din trådlösa router till sommarstugan. Ta med routern, strömdosan och en nätverkskabel och koppla in den likadant som hemma. Du får då samma trådlösa nätverk som du har hemma och din dator, telefon eller surfplatta kommer att logga in som vanligt. Routern kommer ihåg alla inställningar och hämtar internet lika bra från sommarstugans modem som genom kabeln hemma.

Ännu lättare med 4G

Har du en 4G-router? Då är det ännu enklare! Allt som behöver tas med och kopplas in är strömdosan. Precis som med internet i kabel kommer routern ihåg sina inställningar och din dator kommer att koppla upp sig direkt. Om mottagningen är dålig, ställ routern högre upp. Finns det ett eluttag på vinden, kanske?

Testa mobil hotspot

En mobil hotspot, även kallad MiFi, delar ut en mobil uppkoppling precis som du kan göra med din smartphone men utan att vara en telefon. Den består av ett stort batteri och en WiFi-antenn och det enda den gör är att dela ut internet från 3G eller 4G, till WiFi. Den har dessutom en högre gräns för hur många saker du kan koppla upp samtidigt, jämfört med telefonen.Den här prylen är jättebra att ha på båten, husbilen eller när man är många som reser tillsammans.

Tips!

Ställ WiFi-sändaren i fönstret för att få bättre signal på farstun och i hängmattan. Glas är oftast helt genomskinligt för WiFi-signalen.Inomhus kan du ställa WiFi-sändaren på en hög möbel, som en bokhylla, för att signalen skall spridas bättre.Om du använder en mobil uppkoppling via telefonen, 4G-router eller mobil hotspot, tänk på att kolla upp priser och gränserna i förväg, och var vaksam om du använder uppkopplingen utomlands.Bortsett från MiFi bör inte elektroniken stå utomhus. Den tycker inte om solljus eller fukt. Dessutom tycker myror och spindlar att routern är ett varmt och säkert bo - vi skojar inte!

Behöver du hjälp?

Om du blev nyfiken på några av de här lösningarna men osäker på hur du gör? Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Skall du ut och resa i sommar? Tänkte du vara både avkopplad och uppkopplad på semestern?

Skall du ut och resa i sommar? Tänkte du vara både avkopplad och uppkopplad på semestern?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: