Förbättra ditt WiFi hemma

Ett snabbt och stabilt WiFi med bra räckvidd är hjärtat i ett smart hem. De flesta har givit sin router och det WiFi den skapar alldeles för lite kärlek. Det är därför våra Smartifytekniker älskar att optimera WiFi-täckning och trådlösa nätverk.

Boka hjälp av en tekniker
Home illustration
Installera en ny router
eller brandvägg
Kontrollera ditt WiFi och
se hur det kan förbättras
Förlänga räckvidd och
signalstyrka på ditt nätverk

Bättre WiFi med stabilare nätverk hemma

När du tar hem en Smartify-tekniker kan du boka att de installerar skrivare till ditt nätverk, be dem se till att dina datorer, surfplattor och telefoner har rätt drivrutiner.

Din router ska se till att alla enheter du har hemma ansluts till internet och att de fungerar bra även om flera används samtidigt. Din router är även din primära brandvägg, det vill säga skydd mot dataintrång utifrån. I takt med att fler saker kopplas upp är det allt viktigare att du har ett säkert nätverk hemma. Det här kan din Smartify-tekniker hjälpa dig med. Ett besök ordnar så ditt wifi är krypterat och vi installerar även extra skydd i varje dator om du vill det.

Nätverkskablar från en router

Installation & support

Din Smartify-tekniker kan även installera ett ’reserv-internet’ som ligger och vilar ända tills det behövs. Det slår på om din vanliga internetuppkoppling slutar fungera eller hackar. När fler och fler smarta saker kopplas ihop och kopplas upp så är ett ’reserv-internet’ en allt viktigare lösning. Välj rätt router när du uppgraderar din router så kan du säkra att aldrig bli utan internet och din Smartify-tekniker ser till att du skyddas från intrång.

Meshnätverk - perfekt för dig som bor stort

För de med större lägenhet än 70 kvm eller hus så är en Mesh-lösning ett alternativ om man inte vill dra ethernet-kabel till flera ställen.

Boka en Smartify-tekniker så får du ett förslag på en lösning som är anpassad efter dig. Det spelar ingen roll vilket märke du har på din befintliga router, vi ger support på de flesta.

Bättre täckning med ett mesh-nätverk

Vanliga frågor om TV, streaming och hemmabio

Ger ni support på routers och nätverk från alla tillverkare?

Smartify kan hjälpa dig med alla routrar och nätverk på marknaden. Våra tekniker har lång erfarenhet och känner till de flesta modellerna. Vi hjälper dig med utrustning från bland annat TP-Link, Netgear, D-Link, Apple, Linksys, Telia och Tele2.

Vad är skillnaden mellan 2,4 GHz och 5 GHz?

Wifi är svaga radiosignaler efter en viss våglängd. Korta våglängder gör att vågen inte når så långt men den har plats med mycket inom den yta den täcker. Längre våglängder når längre men kan inte bära med sig så mycket. Frekvensen berättar om våglängden är kort eller lång och för Wifi används oftast 2,4 GHz och 5 GHz där 2,4 Ghz når längre men bär med sig mindre och 5 Ghz når kortare men kan bära mer data.Den lägre frekvensen, 2,4 GHz, passar dig som söker en stabil signal även en bra bit från din router och vill slippa lägga pengar på räckviddsförlängare. 2,4 GHz frekvensen ger oftast runt 20-40mb/s eller maximalt 75 Mb/s under perfekta förhållanden när du står bredvid routern.

Vad är ett Mesh-nätverk?

Med ett mesh-nätverk förbättras ofta både hastighen och räckvidden. Då får du helt trådlös täckning utan kabeldragning samtidigt som du får hög hastighet överallt i hemmet. Till ytterligare glädje så är ofta mesh-enheterna snygga. Tiden då en router behövde vara en ful, konstig låda med en skog av antenner och färggranna ethernetsladdar på baksidan, är förbi. Nu finns små vita puckar som tål att ligga framme och ger dig full fart över allt.

Är ditt WiFi anpassat efter dina behov?

Låt Smartify testa kvalitet, täckning och stabilitet samt optimera prestandan för ditt hemnätverk. Boka en Smartify-tekniker så kontaktar vi dig för att se hur ditt WiFi kan optimeras.