5 fördelar med smarta lås

5 fördelar med smarta lås

Smarta lås har funnits på marknaden ett tag nu, och allt fler börjar gå över till detta digitala alternativ. Varför väljer då allt fler smarta lås? Vi har listat de fem främsta anledningarna:

1. Livet blir lite enklare

Den klassiskt tunga nyckelknippan kan inom kort vara ett minne blott. Om det är något vi aldrig glömmer när vi ska åka hemifrån är det mobiltelefonen, och i och med att den redan kan göra allt från himmel till jord passar det bra att den även kan användas för att låsa och låsa upp dörren. Smarta lås gör helt enkelt vardagen lite enklare, vilket alltid uppskattas.

2. Dela ut temporära nycklar

De flesta smarta låsen låter dig dela ut temporära nycklar. Detta är fantastiskt praktiskt när exempelvis svärmor är på väg hem till dig, men du sitter fast på jobbet. Tidigare hade hon varit tvungen att vänta i bilen, men med ett smart lås är det bara att dela ut en temporär nyckel och släppa in henne i värmen. Dessa koder kan ofta, beroende på leverantör, ställas på tid, vilket innebär att du inte ens behöver komma ihåg att avaktivera koden senare på kvällen.

3. Hyr ut ditt boende

Det har blivit allt mer populärt bland privatpersoner att hyra ut sina boenden, exempelvis via AirBnB. Om du någon gång har gjort det har du säkert tagit emot ett samtal mitt i natten från en gäst som kommer lite tidigare eller senare än väntat. Fördelen med smarta lås är att du inte behöver ge dina gäster några fysiska nycklar, istället kan du precis som i ovanstående exempel helt enkelt dela ut en digital nyckel.

4. Låste jag verkligen dörren?

De allra flesta av oss har varit i en situation då vi inte är helt säkra på om vi låste dörren eller inte. Allra värst blir det om man börjar vandra runt i dessa tankar precis efter man satt sig på flyget på väg mot sommarsemestern. Ett digitalt lås som är uppkopplat mot din Wi-Fi-anslutning låter dig låsa och låsa upp dörren oavsett var du befinner dig. Det är bara att logga in i appen och se om dörren är låst eller inte – och därmed kan du åka på semester med ett lugnt sinne.

5. Behåll dina gamla nycklar

Även om man känner sig redo för ett digitalt alternativ är det många som inte känner sig helt trygga med att helt och hållet slopa de fysiska nycklarna. Vad händer exempelvis om mobilens batteri är slut? Eller om något annat tekniskt problem hindrar dig från att komma in. Som tur är låter de allra flesta smarta lås dig behålla dina gamla nycklar och använda dem precis som vanligt, ifall du för dagen inte känner dig så digital. Andra lås, som exempelvis Yale Doorman, ger dig även en nyckelbricka som även kan kombineras med kod.

Behöver du hjälp med smarta lås?

Smartify hjälper dig med teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats.

Gör en bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Varför väljer allt fler smarta lås? Smartify har listat de fem främsta anledningarna.

Varför väljer allt fler smarta lås? Smartify har listat de fem främsta anledningarna.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar