Kompatibilitetsguide för det smarta hemmet [2019]

Kompatibilitetsguide för det smarta hemmet [2019]

För många svenskar har det smarta hemmet snabbt blivit en djungel av olika prylar, hubbar och högtalare. Det är inte alltid helt enkelt att ta reda på exakt vilka saker som fungerar med de olika leverantörernas smarta system, varför vi har skapat den här guiden för att göra det enklare för dig.

Vi har samlat de vanligaste kategorierna, säkerhet, kök och multimedia, och kommer att visa dig vilka de bästa varumärkena i respektive kategori och från respektive leverantör är.

Säkerhet och övervakning

Det finns många smarta prylar man kan använda för att förbättra hemmets säkerhet. I det här avsnittet kommer vi främst att fokusera på smarta lås och övervakningskameror.

Amazon

Smart lås: August Smart Lock. Ett smart lås är som är både smart och enkelt att komma igång med. Dessutom kan du skapa gästnycklar vid behov, vilket framförallt är väldigt praktiskt om du har en liten Airbnb-verksamhet eller om du till exempel behöver släppa in städpersonal eller barnvakter.

Smart övervakning: Alexa Guard. Det här är Amazons eget övervakningssystem som endast fungerar på Amazon-produkter. Den här smarta övervakningen kostar inget extra och förvandlar din Echo till ett övervakningssystem, vilket innebär att du inte behöver köpa övervakning från en tredje part.

Apple

Smart lås: Danalock V3. Det här smarta HomeKit-kompatibla låset gör det enkelt att låsa upp dörrar via dina iOS-enheter. Du kan låsa upp direkt via appen, vilket innebär att du inte behöver vara på plats för att släppa in gäster.

Smart övervakning: Eve Home. Eve är kompatibelt med HomeKit som tillverkar sensorer och detektorer som gör ditt hem säkrare.

Google

Smart lås: Yale Smartlock. Ett smart lås som fungerar perfekt med allt som har med Googles smarta hem att göra. Kan låsas upp både via telefonen och med hjälp av en kod.

Smart övervakning: Nest Cam IQ kan integreras i ditt Google-hem så att du kan se en live feed från ditt hem. Nest Cam kostar en del men du får en kristallklar bild och Nest Cam kan till och med känna igen ansikten samt zooma in på specifika och plötsliga ljud.

Kök och trivsel

Vad symboliserar vardagen mer än våra kök? Med smarta prylar kan du göra vardagen betydligt enklare. Här är ett par av de bästa produkterna som är kompatibla med Amazon, Apple och Google.

Amazon

Smart ugn: Med Siemens iQ700 får du en smart ugn som förkortar matlagningstiden med upp till 50 %. Kompatibelt med Alexa vilket innebär att du kan kontrollera ugnen med hjälp av röststyrning.

Smart termometer: FireBoard är en termometer som du kan använda för att se till att köttet blir sådär perfekt rosa som du vill ha det. Via deras app får du all information du kan tänkas behöva om köttet och givetvis kan appen integreras med Alexa.

Apple

Smart kylskåp: LG InstaView ThinQ. Med det här smarta kylskåpet kan du få förslag på recept beroende på vad du har i kylen. Fungerar även till iOS. Det finns även mängder av intressanta appar på App Store, exempelvis NoWaste, som hjälper dig att hålla reda på allt du har i kylen, frysen och skafferiet.

Smart radio: Triby IO. Alla kök behöver en radio. Dagens Bluetooth-högtalare i all ära men ibland vill man ha en lite mer klassisk look. Med Triby IO får du det samtidigt som du får alla smarta funktioner du förväntar dig i form av att kunna se tid, temperatur och annat som du kan anpassa via HomeKit.

Google

Smart kylskåp: ThinQ fungerar även med Google Home och Google Assistant. Dessutom får du en minidörr i kylen där du kan ha mjölk, vatten och annat som ni vill komma åt ofta.

Smart minihögtalare: Google Home Mini är en perfekt hjälpreda om du redan har standardversionen av Google Home. Istället för att flytta med dig Google Home kan du ha en separat liten köksassistent i form av Home Mini.

Multimedia och assistans

Samtliga av leverantörer som vi har nämnt har sina hubbar och assistenter. Men vad är unikt med respektive leverantör?

Amazon

Amazon Echo är Amazons smarta högtalare och via den får du tillgång till Alexa. Alexa är inte bara en rolig detalj utan kan faktiskt vara till stor nytta. Du kan till exempel fråga Alexa vilka de bästa erbjudandena på Amazon är just nu, få receptidéer, spela upp musik, spela spel och mycket mer. Alexa kan snabbt bli en familjevän om ni lär er hur man pratar med henne.

Apple

Apple HomePod är Appels smarta högtalare men faktum är att du kan styra dina smarta prylar som är anslutna till Apple HomeKit direkt via din iPhone eller iPad, utan att behöva köpa HomePod. Om du även har en Apple TV är ditt hem mer eller mindre helt anpassat till Apple och med Siri till hands har du full kontroll över din multimediamiljö.

Google

Google Home är Googles smarta högtalare. En av de coolaste, och för vissa kanske skrämmande, funktionerna med Google Home är att du kan ställa in så att Google använder all information de har om dig, som exempelvis var du befinner dig, för att ge dig påminnelser. Om du exempelvis vet med dig att du alltid glömmer att köpa bananer när du är på Ica, kan du ställa in så att du får en påminnelse när du lämnar huset eller när du kommer fram till butiken. Det kan snabbt bli en räddare i nöden, framförallt om du tillhör dem som hatar att upptäcka att kaffet är slut på morgonen.

Mot ett kompatibelt smarthem

Vi hoppas att vi med den här korta guiden har gett dig lite bättre koll på vilka smarta prylar som är kompatibla med respektive leverantör. Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt i djungeln!

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?

Gör en bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Det är inte alltid helt enkelt att ta reda på exakt vilka saker som fungerar med de olika leverantörernas smarta system, varför vi har skapat den här guiden för att göra det enklare för dig.

Det är inte alltid helt enkelt att ta reda på exakt vilka saker som fungerar med de olika leverantörernas smarta system, varför vi har skapat den här guiden för att göra det enklare för dig.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.