Hur smart blir din TV med Chromecast och en röstassistent?

Hur smart blir din TV med Chromecast och en röstassistent?

Innan du spendera många tusenlappar på en ny TV kan det vara värt att kolla in vad Chromecast kan göra med din TV. Faktum är att du kan få många av de funktioner som smarta TV-apparater skryter med utan att ha en smart-TV.

I det här inlägget kommer vi att visa hur du kan använda Googles röstassistent för att styra din Chromecast. Läs vidare för att lära dig hur man gör.

Behöver Google Home

Google har sagt ett tag att Chromecast ska bli helt kompatibelt med Google Assistant men det är något som vi fortfarande väntar på. Det enda sättet just nu att använda Google Assistant med Chromecast är att länka ens Chromecast och Google Home. Så här gör du:

  1. Öppna Google Home-appen
  2. Klicka på ”Konto” längst ner i högra hörnet
  3. Bekräfta att det google-konto som visas är det som du har länkat till Google Home. Om du behöver byta konto klickar du på kontonamnet och väljer ett annat konto.
  4. Klicka på ”Fler inställningar” och sedan ”TV” och ”Högtalare”. Du får nu en lista på alla länkade enheter.
  5. För att länka en ny chromecast-enhet klickar du på ”Lägg till” längst ner i högra hörnet.
  6. Google Home-appen kommer nu att söka efter en chromecast-enhet som befinner sig på samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  7. När enheten har hittats klickar du på bocken bredvid namnet.
  8. Klicka på ”Lägg till”.

Efter att du har följt dessa steg är du färdig! Nu är Chromecast länkad med Google Home, vilket innebär att du kan börja använda Google Assistant med Chromecast.

Röstkommandon på Chromecast

Det finns ett antal röstkommandon på svenska som du kan använda ihop med Chromecast och vi har samlat de bästa här.

Spela upp en tv-serie eller film

Det här är antagligen det kommando som du kommer att få mest användning av. Istället för att klicka dig fram till den film eller tv-serie som du vill titta på kan du använda rösten för att navigera. Innan du säger kommandot säger du alltid ”Ok Google” eller ”Hej Google”, och i det här fallet följer du upp det med: ”Titta på [tv-serie/film] [på/från partner] [på Chromecast]”

Det finns en del att gå igenom här men det är inte så krångligt som det låter. För det första är det viktigt att din Chromecast har ett namn som du lätt kan uttala. I det här exempelet kan vi säga att du har döpt den till just Chromecast men det är helt upp till dig vad du väljer. Om vi säger att du vill titta på ”Vänner” på Netflix via din Chromecast säger du helt enkelt: ”Hej Google, titta på Vänner på Netflix på Chromecast”.

När du har gjort det sätter Chromecasten på ”Vänner” på samma sätt som om du hade klickat dig fram på Netflix. Just nu kan man inte välja specifika avsnitt via röstkommando men du kan välja nästa och föregående avsnitt genom att säga: ”Hej Google, nästa avsnitt på Chromecast.”

Pausa filmen eller tv-serien

Det här kommandot kommer garanterat att bli minst lika populärt som det föregående. Istället för att böja sig ner mot laptopen när du ska sätta på kaffe eller svara i telefonen kan du styra det med hjälp av röstkommandon. De mest relevanta kommandon du kan använda är följande:

”Hej Google, pausa på Chromecast.”
”Hej Google, återuppta på Chromecast.”
”Hej Google, stoppa på Chromecast.”

Med hjälp av de här kommandona kan du pausa, återuppta och stoppa det du tittar på, på ett betydligt enklare sätt.

Spola tillbaka

Det är inte helt ovanligt att man blir distraherad av annat när man tittar på tv. Istället för att sitta där och undra vad som egentligen hände i tv-serien kan du nu enkelt spola tillbaka. Kommandot är: ”Spola tillbaka [tid] [på Chromecast].” Om du vill spola tillbaka fem minuter säger du helt enkelt: ”Hej Google, spola tillbaka fem minuter på Chromecast.”

Aktivera undertexter

Du kan även aktivera undertexter med röstkommando. Säg bara: ”Hej Google, aktivera undertexter”, för att lättare förstå vad som händer i filmen. Om undertexterna av någon anledning skulle vara på fel språk säger du: ”Hej Google, aktivera undertexter på svenska.”

Perfekt när man reser

Glöm inte att packa ned din Chromecast när du är ute och reser för att uppleva samma bekvämlighet när du är på resande fot. Om du ska ta med dig röststyrningen blir det dock lite krångligare eftrsom du då även måste ta med dig Google Home-enheten. Förhoppningsvis är det här något som vi slipper i framtiden när Google har löst att vi kan använda Google Assistant utan att behöva ha Google Home i närheten.

Efter att du länkat din Chromecast till Google Home är din TV 100 % smartare. Hör gärna av dig till oss för att få fler tips om hur ditt hem kan bli smartare!

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?

Gör en bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

I det här inlägget kommer vi att visa hur du kan använda Googles röstassistent för att styra din Chromecast.

I det här inlägget kommer vi att visa hur du kan använda Googles röstassistent för att styra din Chromecast.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.