Smarta lås gör livet enklare och säkrare

Smarta lås gör livet enklare och säkrare

Tekniken går hela tiden framåt och ofta innebär det att saker och ting blir lite enklare och säkrare. Hemmet kan uppgraderas på många sätt och du har kanske redan smart belysning och en smart-TV, men en sak som verkligen kan göra vardagen enklare och säkrare är ett smart lås. I det här inlägget kommer vi att lista fördelarna med smarta lås och vad det finns för användningsområden.

Din telefon blir din nya nyckel

Våra fickor har aldrig varit mer fullproppade än vad de är just nu. Telefonen tar mycket plats i fickan och den har förtjänat sin plats då den är vår tids digitala schweiziska armékniv. En sak som telefonen inte har kunnat göra är att låsa upp dörren, men om du har installerat ett smart lås kan den det. Genom att para den via Bluetooth får du enkel tillgång till hemmet, utan att behöva krångla med nycklar. Dessutom blir det en smart extranyckel om du av någon anledning skulle bli av med dina nycklar.

Möjligheten att skicka e-nycklar

Det finns många tillfällen då du kanske vill släppa in någon i ditt hem, utan att du är där. Med ett smart lås kan du skicka e-nycklar till vänner och bekanta så att de slipper vänta utanför. Det finns även många andra tillfällen då det kan vara behändigt med en e-nyckel. Det här är ett par scenarier där e-nycklar gör livet enklare:

  • När du hyr ut din lägenhet eller stuga via Airbnb eller liknande tjänster
  • När du ska sälja din bostad kan du ge mäklaren en e-nyckel
  • När du ska ta emot en leverans av något slag men inte kan vara på plats och ta emot den
  • När du vill låta en kompis komma in medan han eller hon väntar på att du ska komma hem

Bättre säkerhet

Förutom att smarta lås är säkrare än vanliga lås kan de även kopplas samman med ditt övriga smarta hem, exempelvis säkerhetskameror, för att skapa en trygg helhetsbild. I och med att du kan styra ditt lås via din telefon kan du låsa dörren var du än är, vilket innebär att du aldrig igen behöver drabbas av den där hemska känslan som kan uppstå när du inte är riktigt säker på om du har låst dörren eller inte… när du sitter på flygplanet på väg mot sommarresmålet.

Låt en expert installera ditt smarta lås

Många smarta lås kan installeras på egen hand men det kan krävas en teknisk hand för att man ska få till det på rätt sätt, framförallt med tanke på att allt måste synkroniseras med din andra smarta enheter. Ifall du köper ett smart lås till någon annan, exempelvis som en present till en förälder eller far-/morförälder, då rekommenderar vi att du även inkluderar installationen i presenten. Läs mer om smarta lås här, eller gå till bokningen för att få hjälp av en tekniker när du ska installera det smarta låset!

I det här inlägget kommer vi att lista fördelarna med smarta lås och vad det finns för användningsområden.

I det här inlägget kommer vi att lista fördelarna med smarta lås och vad det finns för användningsområden.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar