Vad är Google Home?

Inte helt otippat sett till namnet är det Google som ligger bakom och har utvecklat Google Home. Själva systemet är en smart högtalare som också integrerats med Google Assistant. Detta gör att högtalarsystemet kan styras via rösten. Redan i maj 2016 blev Google Home officiell och den lanserades i USA i november år 2016.

Vissa av produkterna går nu att köpa i Sverige, men inte alla modeller. Google Home är en högtalare för dig som inte vill resa dig för att byta låt, och för dig som tappar bort fjärrkontrollen. Om du vill kunna styra din musik så lätt som möjligt är detta högtalaren för dig.

Vad är Max och Mini?

Google Home är en smart högtalare. Det är mellanmodellen som både har touchknappar och relativt bra högtalare. Den passar bra i till exempel köket där familjen lyssnar på nyheter på morgonen eller under matlagning. Detta är den första högtalaren i produktserien. Google mini har sämst ljudkvalitet men är även den en högtalare. Den passar till exempel i barnrum där ljudet inte behöver vara högt eller av toppkvalitet. Google Home Max är däremot en ljudlösning som fungerar överallt. Den passar lika bra i vardagsrummet vid TV:n som på större fester där ljudet måste vara av bra kvalitet. Dessutom klarar den att hålla kvaliteten även vid högre ljudnivåer.

Vad kan du göra med Google Home Smart högtalare?

Med en Google Home Mini fungerar röststyrningen bra och det går utmärkt att lyssna på radioprogram eller podcasts. Ljudböcker fungerar också men att lyssna på musik under längre stunder är inte speciellt rofyllt då ljudkvaliteten inte är den bästa.Med Google Home mellanvarianten fungerar alla saker som går på en Google Home mini, men med denna högtalare kan man också lyssna på musik med relativt bra kvalitet i förhållande till högtalarens storlek.Med Google Home Max går man verkligen ut det allra mesta av högtalaren. Musikuppspelning även på fester där hög volym krävs är inget problem. Även när en TV är på fungerar det att styra högtalaren via rösten. Att lyssna på podcasts och radio fungerar och dessutom är det enkelt att koppla högtalaren till andra externa varianter med sladd eller genom Bluetooth.

Överlag fungerar högtalarna bra och om man vill ha ett stilrent hem där högtalare inte ska synas för mycket, eller om man ofta är på resa och vill kunna ta med sig ljudet på ett smidigt sätt är Google Home ett smart val. Beroende på vilken sorts person man är man kan i de tre olika modellerna välja mellan olika färger för att få högtalaren att passa in ännu bättre i hemmet. Dessutom kan de olika Google Home högtalarna kopplas ihop med varandra genom Bluetooth, vilket gör att man kan spela samma musik i flera rum utan att behöva gå in till ett visst rum för att starta högtalaren.

Vilka språk finns?

Systemet Google Home styrs via Google Assistant. Detta system har tidigare bara gått att använda på engelska men nu ska också stöd för språk som tyska, franska, italienska, japanska och koreanska läggas in. Från Google är det dock bekräftat att svenska ska läggas till som valbart språk under 2018.

Nackdelar?

Även om dessa högtalare är snygga, tar lite plats och fungerar bra finns det också ett par nackdelar man bör fundera över innan man köper dem. För det första lyssnar alltid högtalaren. Den hör allt som sägs runt den och med dagens teknik kan obehöriga snabbt koppla sig in på till exempel högtalarsystem och lyssna på vad som sägs i en bostad eller på en arbetsplats. Om man då råkar berätta hemligheter eller saker som inte bör komma ut till allmänheten finns en stor risk för att någon trots allt kan höra allt via högtalaren. En annan nackdel är att vissa av modellerna trots höga priser inte klarar av att spela hög musik och varken Mini eller Home mellanvarianten kan kopplas till externa högtalare.IDG: En vecka med Google Home

Vad kostar dessa högtalare?

Dessa högtalare kan inte sägas vara direkt billiga i förhållande till det ljud de levererar. En Google Home mini kostar i dagsläget omkring 600 svenska kronor, en Home mellanvariant cirka 1500 kronor och en Google Home Max kan inte köpas i Sverige ännu men ser man till priser utomlands skulle det svenska priset troligen bli närmare 5000 kronor.

Teknisk hjälp med Google Home?

Smartify hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Lär dig mer om Google Home – en högtalare för dig som inte vill resa dig för att byta låt, eller har tappar bort fjärrkontrollen

Lär dig mer om Google Home – en högtalare för dig som inte vill resa dig för att byta låt, eller har tappar bort fjärrkontrollen

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: