Fullt minne? Få mer utrymme i telefonen

Fullt minne? Få mer utrymme i telefonen

Om du är en flitig mobilanvändare har du säkert massvis av appar. Tillsammans med bilder, videoklipp, uppdateringar och all annan data är det inte konstigt att din iPhone kan börja få slut på lagringsutrymme. Mycket av innehållet kanske inte ens används längre och tar bara upp massa plats helt i onödan. Lyckligtvis är det ganska enkelt att rensa upp och få en välstädad mobil som inte klagar över brist på utrymme så fort du tänkt installera något.

Radera appar som inte används

Nuförtiden känns det som nästan varenda företag vill att du ska använda deras app och dessutom är det frestande att lägga in roliga spel och dylikt som du sedan tröttnar på. Med tiden glömmer man lätt bort appar och inte sällan finns de kvar på din iPhone trots att de inte använts på lång tid.

Gå till "Inställningar", välj sedan "Allmänt" och under det "Lagring och iCloud-användning". Trycker du på "Hantera Lagring" kommer du få upp en lista över alla appar. I listan ser du hur mycket utrymme varje app tar upp. Vissa av dem kanske tar upp flera GB, medan andra bara tar upp några MB (1000 MB = 1 GB).

Genom att klicka på en enskild app får du upp information om den, samt en radera app-knapp. Vill du frigöra mycket utrymme är det bäst att ta bort någon av de stora apparna, men vill du hålla din iPhone städad bör du scrolla igenom hela listan och ta bort allt som inte längre fyller någon funktion.

Radera videoklipp och bilder

- För 9 av 10 iPhone-användare är det bilder som tar upp den största delen av telefonens minne. För att undgå problemet med fullt minne och säkra trygg och säker lagring av bilderna aktivera Apples iCloud-bildbibliotek eller ladda ned Google Photos.

Tidigare var det besvärligt att radera videoklipp och bilder på iPhone. Från iOS9 och framåt har det blivit mycket enklare. Nu kan du markera flera bilder samtidigt genom att bara svepa med fingret under Bilder-Välj. Ett tips är att till exempel använda en extern hårddisk eller molnlagring och föra över dina bilder och videoklipp till den. Då slipper du ha massa media på din mobil som tar upp allt utrymme.

Rensa webbinformation och lagrat innehåll i appar

När du surfar i mobilen webbläsare sparas massvis av data för att det ska gå snabbare att ladda tidigare besökta webbplatser. Över tid kan all sparad data börja ta upp rejält med lagringsutrymme. Med jämna mellanrum bör du rensa webbinformation. Gå till Safaris inställningar och välj sedan "rensa historik och webbplatsdata". På samma sätt kan vissa appar spara massa data. Ett klassiskt exempel är appar som Facebook, Tinder och WhatsApp. De lagrar tidigare konversationer. När månaderna går kan all denna data börja ta upp mycket utrymme. Konversationer du aldrig lär gå tillbaka till kan du lika gärna ta bort genom att radera i appens inställningar.

Video "How to Free Up Space on iPhone & Never Worry About It Again (eng):

Hjälp med lagringsutrymme på din iPhone?

Smartify hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Lär dig rensa upp mobilen och slipp varningar om brist på utrymme så fort du tänkt installera något.

Lär dig rensa upp mobilen och slipp varningar om brist på utrymme så fort du tänkt installera något.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar