Hur källsorteras elektronik?

Hur källsorteras elektronik?

Vad gör du med din gamla dator eller router? Mest troligt är kanske att den läggs undan i ett förråd och faller i glömska. Men vad ska du göra när du hittar dessa gamla och dammiga elektronikprylar som du inte längre har användning av? Smartify värnar om miljön och här har vi lite tips på vad du kan göra med den elektronik som du inte längre använder!

Smartify är ett grönt företag och vi gör vårt bästa för att bidra till ett bättre klimat. Vi har inga tjänstebilar, vi förespråkar kollektivtrafik och med hjälp av vår egenutvecklade plattform ser vi till att ärenden hanteras av lokalt anställda resurser, vilket ger korta resvägar till våra kunder. Vi kan också hjälpa till att laga teknik som är trasig eller inte fungerar som du önskar. Det finns flera fördelar med att laga tekniken, dels sparar det på miljöns resurser plus att du gör plånboken glad när du inte behöver köpa en ny produkt!

Återvinna elektronik

Men ibland är en teknisk pryl inne på sista versen och behöver bytas ut. Vad gör man då? Exempelvis om du köper en ny dator, vet du vart du ska göra av din gamla? Kanske placeras den långt inne i förrådet och snabbt blir bortglömd, men vad ska du göra när du hittar dessa gamla elektronikprylar som du inte har användning av mer? Svaret på den frågan är att du ska källsortera dem! Och hur gör man det? Jo! Det mesta som har en sladd och batteri ska sorteras som elavfall. Exempelvis, dator, datorskärm, skrivare, tangentbord, router och alla typer av telefoner och läsplattor. Möjligheten till att slänga elavfall varierar på vart du bor, men det kan exempelvis finnas där du slänger dina grovsopor eller vid din sopstation. Kolla med din kommun på vart möjligheterna finns att sortera elavfall.

Enkelt att göra rätt!

Företaget Suez har tagit fram en riktigt bra app som heter “Källsortera”. Den finns i App store för iPhone och i Play Butik för Android telefoner. I appen är det enkelt att söka på det man vill källsortera och sedan får du information om hur föremålet ska sorteras. Vart du kan slänga föremålet finns det också information om. I denna app får du inte bara tips på vart du kan slänga elektronik, utan nästan allt som vi använder finns det information om hur det ska källsorteras!

Varför ska jag källsortera elektronik?

Det är viktigt att sortera och slänga elektroniken rätt för att det inte ska skada vårt klimat. I batterier kan det bland annat finnas kvicksilver som kan skada miljön om det läcker ut i naturen. Kretskort innehåller guld, och i olika typer av sladdar finns det koppar, dessa olika element som finns i produkten plockas ut för att sedan återanvändas.

När det inte går att laga längre

Men ibland är exempelvis en dator inne på sista versen och behöver bytas ut. Vi kan kan hjälpa dig att installera din nya, överföra information från den gamla till den nya och optimera den så din nya dator bli precis så som du vill ha den. Detta gäller givetvis inte enbart datorer, utan även telefoner, iPads, skrivare, router och allt som kan tänkas finnas inom hemelektronik. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Smartify värnar om miljön och här har vi lite tips på vad du kan göra med den elektronik som du inte längre använder

Smartify värnar om miljön och här har vi lite tips på vad du kan göra med den elektronik som du inte längre använder

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.