Batteribyte för iPhone

Batteribyte för iPhone

Ett dåligt batteri i mobilen är frustrerande på många olika sätt. Den måste laddas oftare och det går inte längre att lita på att man klarar sig under resor och andra situationer då man inte har möjlighet att ansluta en laddare. För iPhone-ägare är det ingen nyhet att batteriet blir sämre över tid. När en iPhone är ny klarar den vad Apple utlovar, men allteftersom tiden går tappar batteriet i kapacitet. Till sist är batteriet så dåligt att man antingen måste byta till en ny mobil eller göra ett batteribyte. Om en iPhone i övrigt är i gott skick bör man absolut överväga att byta batteriet.

Vad är skillnaden mellan en kopia och ett original?

När det gäller iPhone-batterier är det bara Apples egna batteri som är ett äkta original. Det innebär att det har kvalitetstestats, märkts med serienummer och monterats i Apples fabriker. Apple säljer inga reservdelar, så konsekvensen är att det dykt upp massvis av kopior på marknaden. Vissa kopior har ungefär lika bra kvalitet som Apples egna batterier, medan andra kopior dessvärre har betydligt sämre kvalitet.Den bästa värdemätaren brukar vara priset. När garantin går ut blir det relativt dyrt att låta Apple sköta reparationen. Att istället välja den billigaste kopian kanske bara kostar en bråkdel, men kvaliteten på batteriet riskerar att inte vara i närheten av Apples originalbatteri. Inte sällan är bästa valet en slags kompromiss med en bra kopia som ligger så nära originalet som möjligt rent kvalitetsmässigt. Det blir fortfarande betydligt billigare än att köpa en ny iPhone eller att låta Apple göra batteribytet.

Kan jag eller verkstäderna köpa originalbatteri från Apple eller någon annanstans?

Nej, Apple är strikta i sin policy att inte sälja reservdelar till privatpersoner eller till företag. Underleverantörer i Kina som säljer komponenter till Apple och andra stora mobiltillverkare kan dock i vissa fall marknadsföra sina batterier som original. De kan vara tillverkade av samma material och med samma precision och krav, utan att ha testats och monterats i Apples fabriker. Därför händer det att verkstäder hävdar att de får original från sina leverantörer. Kvaliteten kan i vissa fall likställas med Apples originalbatterier, men i grund och botten är det fortfarande kopior det handlar om.

Är batteri-kopior dåliga?

Några av kopiorna är i princip lika bra som originalet. Problemet ligger i den stora kvalitetsskillnaden mellan olika kopior. Om Apples originalbatteri betecknas AAA+ i kvalitet så kan kopiorna gå från C till AAA+, dvs de bästa kopiorna är lika bra eller rentav marginellt bättre, medan de sämsta är såpass dåliga att de aldrig borde få komma i närheten av kvalitetsprodukt som iPhone. I allmänhet får man vad man betalar för. Den som är beredd på att öppna plånboken kan få ett lika bra batteri som när telefonen var ny. Försöker man snåla för mycket riskerar batterikopian vara så dålig att man knappt vinner något på batteribytet.

Borde jag byta själv?

Moderna mobiler är inte designade för att vanliga privatpersoner enkelt ska kunna göra ett batteribyte. Det krävs kompetens, erfarenhet och rätt utrustning. Annars är risken stor att man skadar antingen sin iPhone eller batteriet. Dessutom är batterier ganska känsliga och om batteribytet görs på fel sätt eller med en felaktig reservdel så tar man onödigt stora risker. Det har till och med hänt att iPhones exploderat till följd av felaktiga batteribyten eller undermåliga batterikopior.

Hur det är med garantin vid batteribyte och hur du kan kolla det

Du kan kontrollera din garantistatus på Apples hemsida. De har en egen tjänst för att deras kunder ska kunna kolla sin rätt till service och support genom att ange sitt serienummer. På en iPhone kan du hitta serienumret genom att gå till "Inställningar", sedan "Allmänt" och därefter "Om". Skulle Apple-garantin fortfarande vara gällande brukar det inte vara några problem att få ett kostnadsfritt batteribyte. Du kan även hitta närmaste Apple Store-butik eller Apple-certifierade reparatör via Apples hemsida. Skulle garantin gått ut finns många andra verkstäder som erbjuder batteribyte. I så fall måste du säkerställa att de kan erbjuda hög kvalitet på tjänsten och sina reservdelar.

Hur vet jag att det är dax att byta batteri?

I klippet nedan förklaras sex olika tecken på när det är hög tid att byta batteri![embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ea_H4lLrho0[/embed]

Behöver du hjälp med tekniken?

Låt våra kvalitetssäkrade tekniker hjälpa dig. Vi kan hjälpa dig med tekniken via mejl, telefonsupport eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Vi har fasta priser och kan erbjuda snabb, professionell hjälp av kvalitetssäkrade tekniker. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Ett dåligt batteri i mobilen är frustrerande på många olika sätt. Den måste laddas oftare och det går inte längre att lita på att man klarar sig i vardagen.

Ett dåligt batteri i mobilen är frustrerande på många olika sätt. Den måste laddas oftare och det går inte längre att lita på att man klarar sig i vardagen.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.