Betala aldrig för drivrutiner

Drivrutiner är små program eller systemfiler som krävs för att hårdvara ska fungera tillsammans med datorns operativsystem. Nyare produkter installerar oftast sina drivrutiner automatiskt men ibland måste man själv leta upp och installera dem manuellt. Varje hårdvara, t.ex. en skrivare eller webbkamera, har en egen drivrutin som måste installeras innan den går att använda.

Drivrutiner kan ibland vara krångliga att installera och svåra att hitta, speciellt för lite äldre hårdvara eller från mindre kände leverantörer, och detta har skapat utrymme för hemsidor som försöker lura människor att betala för något som egentligen finns tillgängligt gratis. Denna typ av hemsidor kan tyvärr komma högt upp i sökresultaten och de kan se ganska seriösa ut. Det finns även många program som säger sig automatiskt hålla koll på alla datorns drivrutiner och sköta uppdateringarna åt dig.Betala aldrig för denna typ av program eller drivrutiner som inte kommer från tillverkaren. Dessa program är nästan alltid fyllda av reklam, annonsprogram ("adware") eller virus och är inget man vill installera på sin dator.

Här är några tips vid installation av hårdvara:

  • Kontrollera om ditt operativsystem kan installera hårdvaran automatiskt.
  • Om det inte fungerar, ladda ned dom senaste drivrutinera direkt från tillverkarens hemsida.
  • Använd inte program som säger sig automatiskt uppdatera alla drivrutiner på din dator.
  • Betala aldrig extra för drivrutinerna.

Drivrutiner kan vara krångliga att installera och svåra att hitta vilket har skapat utrymme för hemsidor som lurar människor att betala för något som är gratis.

Drivrutiner kan vara krångliga att installera och svåra att hitta vilket har skapat utrymme för hemsidor som lurar människor att betala för något som är gratis.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar