Coola saker man kan göra med virtual reality

Coola saker man kan göra med virtual reality

Virtual reality (VR) är ett sätt att se verkligheten i bild och/eller ljud utan att behöva vara på plats.Vi accepterar ny teknik allt snabbare och en blick bakåt gör det enklare att ställa in kompassen på vad vi kan förvänta oss när Virtual Reality, Augmented Reality och Mixed Reality kommer in i olika branscher.

Det finns många lysande exempel på hur visualisering av produkter, tjänster och arkitektur genom VR och AR reformerar.

Facebooks investering gav svallvågor inom Virtual Reality

I 2014 förvärvade Mark Zuckerberg VR-bolaget Oculus Rift för 2 miljarder dollar och det startade hela VR boomen och gigantiska investeringar inom sektorn drog igång.

Oculus Rift

Vaccination

Många barn och vuxna kan känna starkt obehag och rädsla för att vaccinera sig. VR är lösningen.

Med VR blir arkitektur upplevelsen av ett projekt mer realistisk.

Med hjälp av VR kommer arkitekter kunna vandra runt i designer och ger inblandade en simulering som tar ett kliv över traditionella animationer och filmer. Genom att uppleva huset inifrån kan brister i designen upptäckas och rättas till.

Arkitektur

Kirurgi

Framtid inom Kirurgi finns i VR.

Konserter

I framtiden kan du hemma i soffan uppleva konserter som om du stod längst fram i publikhavet.

Resmål

Människor som inte har möjlighet, lust eller kanske råd att resa kan med VR ändå se hur det är i andra länder. VR skulle också kunna användas för att få en bättre uppfattning om olika platser för att bestämma resmål.Och tekniken har många andra kreativa användningsområden :-)

Hjälp med virtual reality?

Smartify hjälper dig via mail, telefonsupport eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Se några lysande exempel på hur visualisering av produkter, tjänster och arkitektur kan gå till genom VR och AR.

Se några lysande exempel på hur visualisering av produkter, tjänster och arkitektur kan gå till genom VR och AR.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: