Lyssnar min telefon på mig?

Lyssnar min telefon på mig?

Stämmer det att våra mobiltelefoner lyssnar av oss? Vi reder ut alla frågetecken och ger dig våra teknikers bästa tips på hur du skyddar dig från att bli ofrivilligt avlyssnad.Flera personer berättar om att de pratar om att exempelvis köpa nya skor och några timmar senare är deras flöden i sociala medier fyllda med reklam för skor. Detta utan att personen ifråga har sökt efter skor på nätet. Detta gör att många tror att telefonen lyssnar av oss, men gör den verkligen det?

Lyssnar min telefon på mig

När du laddar hem appar ger man även appen olika typer av behörigheter som man kanske inte är medveten om. Bland annat kan det vara att appen får tillgång till din mikrofon, kamera och galleri. Dessa behörigheter kan behövas för att appen ska fungera korrekt, men dessa behörigheter kan även användas för att avlyssna dig. Mark Zuckerberg som är grundare av Facebook säger att företaget inte lyssnar av sina användare, men det hindrar inte andra appar att eventuellt lyssna av dig.

Hur skyddar jag mig från att bli avlyssnad?

En app är bara aktiv om den är öppen. Bästa tipsen för att minimera risken att bli avlyssnad är att stänga ner apparna. Har du gett en app tillgång till telefonens mikrofon för exempelvis telefonsamtal har man gett appen tillåtelse att lyssna på dig. För att förhindra detta behöver du aktivt stänga ner appen och se över vilka appar som har tillgång till din mikrofon.Våra teknikers bästa tips för att inte bli avlyssnadDet är inte bara appar som kan lyssna av dig, utan du kan även få virus i din telefon som gör att du kan bli avlyssnad. Några tips för att undvika det är- Ladda ner en antivirus app- Ha ett aktivt virusskydd- Bästa skyddet är att ha en aktivt VPN.- Här kan du läsa mer om hur du surfar säkert

Hur stänger jag ner appar?

Iphone: Gå in under Inställningar, sedan integritetsskydd och välj Mikrofon.Android: Gå in under inställningar, sedan “appar”, klicka på behörigheter och välj Mikrofon. Där kan du välja om du vill ta bort den eller dem som inte behöver ha åtkomst till mikrofonen. I klippet nedan kan du lära dig mer om hur olika appar kan avlyssna dig[embed]https://youtu.be/F-tvgP6bHog[/embed]

Behöver du hjälp med din telefon?

Smartify kan hjälpa dig att se över säkerheten i din telefon och ge dig fler tips på hur du förhindrar att bli avlyssnad. Vi kan hjälpa dig via telefonsupport eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Vi har fasta priser och kan erbjuda snabb, professionell hjälp av kvalitetssäkrade tekniker.

Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Stämmer det att våra mobiltelefoner lyssnar av oss? Vi ger dig våra teknikers bästa tips på hur du skyddar dig från att bli ofrivilligt avlyssnad.

Stämmer det att våra mobiltelefoner lyssnar av oss? Vi ger dig våra teknikers bästa tips på hur du skyddar dig från att bli ofrivilligt avlyssnad.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.