Musical.ly - hur funkar det egentligen?

Musical.ly - hur funkar det egentligen?

Musical.ly - appen som barn och ungdomar älskar

Musical.ly är ursprungligen en kinesisk app som har blivit väldigt poppis bland barn och ungdomar i Europa och USA. Anledningen till att Musical.ly har blivit så pass populär är att den tillåter användarna spela in videos till musik på ett snabbt och enkelt vis, där de sedan kan ändra tempot och lägga på olika filter. Appen har vuxit och erbjuder nu också andra video-tjänster såsom exempelvis livesändning. Filminspelningarna är bara 15 sekunder långa så det är inga avancerade videos som användarna skapar.

Med Musical.ly kan barnen och ungdomarna alltså spela in när de mimar samt dansar till olika låtar och sedan kan de dela detta med sina vänner, vilket är något som många barn tycker är otroligt roligt. Som förälder är det dock lätt att känna oro över vad ens barn gör på internet och kanske funderar även du över vad ditt barn håller på med när de mimar framför mobilen?

Video från musical.ly.Att använda Musical.ly är helt gratis och det enda som användaren behöver göra är att ladda ner och installera musical.ly app på precis samma sätt som andra appar laddas ned. Appen kan användas på de flesta telefoner liksom läsplattor och är kompatibel med Android såväl som med iPhone. När appen är nedladdad så måste användaren skapa ett konto och även detta steg är lätt med tydliga instruktioner. Det bör dock nämnas att instruktionerna är på engelska men de flesta ungdomar har ändå inga problem att använda appen. Användaren bör dock vara medveten om att kontot inte är privat såvida det inte har angivits i inställningarna, så vem som helst kan se ditt barns aktiviteter. Att skapa ett privat konto görs dock enkelt genom att ändra i inställningarna.

Skapa ett privat konto

Det är helt naturligt att känna oro över vad ditt barn har för sig på nätet och över om de som besöker ditt barns konto har goda avsikter eller inte. Detta har Musical.ly dock tagit till sig av och av den anledning går det bra för deras ”musers”, som användarna kallas, att göra sina konton privata. Det hela görs genom att barnet går till "inställningarna" (settings) och sedan väljer "privat konto" (private account). Svårare än så är det inte!

Sjunga duett

Musical.ly tillåter även ditt barn att sjunga duetter med sina vänner och andra användare. Det här kan vara ett orosmoment för många föräldrar då det sällan känns särskilt bra att ens barn kanske kommer att sjunga duetter med okända människor över internet. Du behöver dock inte oroa dig i någon nämnvärd utsträckning eftersom Musical.ly redan har sett till så att barnen kan sjunga duett med sina vänner utan att få förfrågningar från främlingar.

Först och främst så måste de båda användarna följa varandra för att det ens ska finnas en möjlighet för dem att sjunga duett tillsammans. Ditt barn kan således inte bli erbjuden att sjunga duett med någon som ditt barn inte redan har lagt till på sitt konto, vilket gör den här typen av tjänst relativt säker. Därtill är det lätt att tro att det skulle behövas ett öppet konto för att sjunga duetter men så behöver det inte alls vara utan det går precis lika bra att sjunga duett med ett privat konto. För att starta en duett så behöver användaren klicka på menyn, vilken har tre prickar som ikon, och där finns alternativet ”Starta duett nu!” (Start duet now!).

Mer information

Om du som förälder tillsammans med ditt barn vill lära dig mer om Musical.ly så finns det flera instruktionsvideos att se på exempelvis Youtube. En av de mest populära är gjord av ”musern” Baby Ariel som har miljontals följare på Musical.ly.

Teknisk support?

Smartify hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Musical.ly är en app som har blivit väldigt poppis bland barn och ungdomar, där de kan spela in videos till musik på ett snabbt och enkelt vis

Musical.ly är en app som har blivit väldigt poppis bland barn och ungdomar, där de kan spela in videos till musik på ett snabbt och enkelt vis

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar