Vad är Chromecast?

Chromecast är en digital medieströmningsenhet som Google har tagit fram. Själva enheten är en dongel (en liten ”puck” med en anslutningskabel, inte större än att den ryms i fickan) och vad den gör är att den trådlöst strömmar din favoritunderhållning från din smartphone, surfplatta eller dator via ditt hemnätverk.

Du kopplar bara in Chromecast-enheten i en ledig HDMI-ingång på din TV och börjar strömma dina streamingtjänster, appar, spel, egen media och mycket annat. Smidigt, enkelt och i bästa möjliga kvalitet.Om du tidigare har kopplat din dator till TV:ns stora skärm kanske det här bara låter som en sladdlös version av det men Chromecast är så mycket mer. Vi ska strax gå in på alla de möjligheter den här lösningen erbjuder, för Chromecast kan många fler tricks än att bara använda TV:n som datorskärm, men en av de främsta fördelarna är att Chromecast gör det möjligt att strömma innehåll med en mycket högre kvalitet och hastighet eftersom det nyttjar WiFi-nätverket.Till exempel kan den kraftfulla storebrorsan i familjen med strömmningsenheter – Chromecast Ultra – strömma media i 4K (om din TV har den möjligheten). Med en så hög upplösning är det som att man befinner sig mitt i det man tittar på. Med andra ord underhållning på en helt ny nivå.

Enkel att installera och ta med sig

Chromecast är enkel att komma igång med och kräver inga krångliga installationer eller besvärliga kabeldragningar. Känner du dig osäker finns det många duktiga tekniker som kan hjälpa dig att få igång den här fantastiska underhållningsenheten, annars gör du så här:

  • Koppla in Chromecast-dongeln i en ledig HDMI-ingång på din TV. Koppla även in USB-anslutningen (antingen i TV:n eller till den medföljande nätadaptern) så att enheten får ström.
  • Anslut Chromecast till samma nätverk som din telefon, dator etc.
  • Ladda ner Google Home-appen från App Store eller Google Play.
  • Konfigurera Chromecast genom att öppna Google Home-appen och gå in på Lägg till > Konfigurera enhet.
  • Börja strömma din favoritmedia.

Chromecast fungerar med Android-enheter, iPhone, iPad, Mac- och Windows-datorer samt Chromebook. Eftersom enheten är så liten och lättinstallerad kan du enkelt ta med den om du reser bort någonstans.

Det här kan du göra med Chromecast

Det kanske främsta användningsområdet för Chromecast är att ta TV-tittandet till helt nya höjder. Nu mer tittar vi ju på våra favoritprogram precis när vi känner för det tack vare alla streamingtjänster och Play-kanaler. De tjänsterna når vi ju via datorn eller mobilen och det är inte alltid så lyckat om man vill titta tillsammans med familj och vänner, och inte alla vill investera i en dyr Smart-TV bara för att få möjligheten att se de här tjänsterna på en stor skärm. Chromecast är den smarta lösningen som gör varje TV till en Smart-TV. För en bråkdel av priset.Tack vare Chromecast är det möjligt att strömma högupplöst innehåll med surroundljud från tjänster och appar som Netflix, HBO Nordic, Hulu, YouTube, Google Play och mycket, mycket mer. Fler och fler tjänster och kanaler lägger in stöd för Chromecast så att du kan titta på ditt favoritinnehåll på din TV i bästa möjliga kvalitet, precis när du vill. Det har även dykt upp en mängd andra lösningar som gör Chromecast till en fulländad och smart multimediaupplevelse. Här är några av alla möjligheter.

  • Spegla din skärm på TV:n. Du kan spegla din Android-enhet direkt till TV:n för att titta på den bilder och videoklipp du har på den, surfa på nätet, visa presentationer, spela och mycket mer.
  • Spela musik. Chromecast stöds av flera stora musiktjänster som Spotify Premium, Google Play Music, Pandora m.fl. Omvandla din TV till en stereo/jukebox med utmärkt ljudkvalitet.
  • Spela spel. Chromecast har stöd för en mängd olika roliga och spännande spel. Du använder din smartphone eller surfplatta som kontroll, och kan spela små spel på ett stort sätt på din TV för en maximal spelupplevelse.
  • Koppla ihop med Google Home. Du kan även synka ihop Chromecast med Google Home Assistant och styra dina tjänster med röstkommandon för en riktigt smart och bekväm upplevelse. Istället för att klicka och scrolla säger du bara ”Hey Google, spela upp det senaste avsnittet av Umbrella Academy på Netflix”. Enklare och smidigare än så kan det inte bli. Det går även att spola fram och tillbaka, pausa, stänga av ljudet och mycket mer med röstkommandon.
  • Massor med möjligheter. Det är även möjligt att strömma innehåll från Facebook Live, Google Photos, Slides och webbläsaren Chrome, göra spellistor i YouTube, använda din telefon/surfplatta till annat medan du strömmar, använda hörlurar m.m.

Det enkla svaret på frågan vad är Chromecast är att du kan använda din mobil, surfplatta eller dator som en smidig fjärrkontroll för att strömma och se alla dina favoritappar på storbild. I bästa möjliga upplösning och bildkvalitet. Det är enkel och smart underhållning på ett nytt bekvämt sätt.

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Googles Chromecast är en digital medieenhet som trådlöst strömmar din favoritunderhållning från en smartphone, surfplatta eller dator.

Googles Chromecast är en digital medieenhet som trådlöst strömmar din favoritunderhållning från en smartphone, surfplatta eller dator.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.