Är smarta hem säkra?

Är smarta hem säkra?

Marknaden för smarta säkerhetssystem har växt och förväntas fortsätta växa avsevärt under de kommande åren. IoT-system blir allt mer prisvänliga för konsumenter men det innebär även att de blir mer attraktiva för hackers. Frågan många ställer sig är därför: Hur säkra är egentligen smarta hem?

Vad behöver ett smart hem för att vara säkert?

Innan vi går in på den smarta teknik som stärker säkerheten i ditt hem är det värt att prata om den bakomliggande tekniken. Det är nämligen denna som måste vara säker för att dina smarta system ska vara säkra. Utöver bristande bakomliggande teknik är den största risken för konsumenter osäkra lösenord, så det är även värt att ha i åtanke.

Pålitligt Wi-Fi

Din säkerhet är nu minst lika beroende av ditt Wi-Fi som tidigare säkerhetssystem var beroende av elektricitet. Det är därför viktigt att ditt Wi-Fi är starkt, pålitligt och täcker hela bostaden. Du kan läsa mer om hur du kan förbättra ditt Wi-Fi här.

Hantering av uppdateringar

För att uppnå god säkerhet krävs det att enheter och programvara uppdateras regelbundet, och automatiskt. Därför bör du välja pålitliga varumärken och inte billiga kopior.

Expertinstallation

Om ditt smarta system inte installeras korrekt är risken stor att du lämnar det sårbart för attacker, vilket eliminerar de fördelar som man annars får av ett smart säkerhetssystem. Smartifys tekniker kan hjälpa dig att installera och komma igång med ditt säkerhetssystem.

Smarta lås

Smarta lås kan användas både för att göra livet enklare och för att öka hemmets säkerhet. Dessutom har de blivit betydligt mer prisvärda de senaste åren. När du har ett smart lås behöver du inte längre oroa dig för om du glömde låsa dörren när du lämnade bostaden. I det smarta låsets app kan du enkelt låsa och låsa upp dörren, vilket även kommer väl till hands när du behöver släppa in någon även om du inte är hemma.En annan positiv aspekt av smarta lås är att ni kan sluta förlita er på fysiska nycklar. Familjer med barn kan se när barnen kom hem, vilket leder till mindre oro. Och på tal om mindre oro behöver ni inte oroa er för att barnen tappar bort nycklarna. Säkerheten förstärks ytterligare av att ni meddelas när någon är vid dörren och försöker mixtra med låset.

Övervakningskamera

Det finns många fördelar med smarta övervakningskameror. Bara det faktum att det finns en övervakningskamera får tjuvar på andra tankar. När ett inbrott väl sker är inspelat material guld värt, både vad gäller att fånga tjuvarna och för försäkringsfrågor då det blir enkelt att ge bevis för det som du ber om ersättning för.Dessutom kan smarta övervakningskameror användas för att hålla ett öga på husdjuren när ni inte är hemma. Husdjur är en viktig del av många människors liv och det kan därför kännas stressande att lämna dem ensamma hemma. Tack vare smarta övervakningskameror, som ofta även kan styras, slipper du att oroa dig allt för mycket.

Smarta brandlarm

Smarta brandlarm upptäcker bränder snabbare än vanliga brandlarm. Det beror på att smarta brandlarm inte enbart letar efter rökutveckling utan även mäter temperaturen i rummet. Dessutom är smarta brandlarm mindre batterikrävande än vanliga och kan ge dig notiser även när du inte är hemma, så att du snabbt kan åtgärda problemet. Utöver den utökade säkerheten ser dessutom smarta brandlarm i regel bättre ut än traditionella.Även om du väljer att investera i ett smart brandlarm kan du ha kvar ditt gamla. Lite redundans i det här området skadar trots allt inte.

Behöver du hjälp med installationen av det smarta hemmet?

När det kommer till säkerhet vill du inte hamna i en situation då dina enheter inte är korrekt installerade. Vi på Smartify kan hjälpa dig att installera allt som har med det smarta hemmet att göra. Kontakta oss så pratar vi mer om vad du vill att ditt smarta hem ska innehålla!

Hur säkert är ditt smarta hem? Läs om smarta lås, övervakningskameror med mera.

Hur säkert är ditt smarta hem? Läs om smarta lås, övervakningskameror med mera.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.