5 verktyg för din smarta trädgård

5 verktyg för din smarta trädgård

Har du tröttnat på att titta på medan dina blommor vissnar? Ligger du hellre i solstolen än klipper gräset, eller letar du efter roliga och smarta prylar som gör sommaren lite mer speciell? Då kan det vara dags att göra din trädgård lite smartare. Vi har samlat fem smarta verktyg som kommer göra din trädgård smartare, och det behöver inte vara särskilt komplicerat.Innan du börjar uppgradera din trädgård med smarta prylar bör du först se till så att du har bra Wi-Fi i trädgården. Läs vårt inlägg här för att skapa en hållbar Wi-Fi-lösning för din trädgård och hör gärna med våra experter för att kontrollera att din trädgård har den uppkoppling som krävs.

Automatisk robotgräsklippare

Det här är det ultimata verktyget för din trädgård när det kommer till att spara tid. En automatisk gräsklippare klipper inte bara gräset, den kan i regel även göra sig av med avfallet, vilket innebär att du slipper hasa runt med krattor och sopsäckar. Om det låter som att det inte kan bli mer bekvämt finns det ännu bättre nyheter i horisonten. Många tillverkare jobbar nu på att göra sina gräsklippare kompatibla med smarta hubbar som Google Home och Amazon Echo, vilket innebär att du kan ropa till din gräsklippare att sätta igång med klippningen. Husqvarna ligger just nu i täten när det kommer till den här funktionaliteten. Hör efter med din återförsäljare för att ta reda på om deras automatiska gräsklippare är kompatibla med din smart-hu

Smarta bevattningssystem

Att se till så dina växter och blommor överlever hela sommaren är inte alltid det lättaste. Låt tekniken hjälpa dig! Det finns ett par olika smarta verktyg för att se till att dina växter och blommor har gott om vatten och näring hela sommaren.

Blossom och AquaTimer är exempel på smarta verktyg som du kan koppla in i dina existerande sprinklers och valv. Med det här verktygen skapar du ett schema för bevattning och behöver sedan aldrig mer komma ihåg när det är dags att vattna.

Om du vill ha en helhetslösning för både gräsklippning och bevattning kan du kolla in Gardena Smart System, vilket är en helhetslösning där det ingår sensorer som mäter och håller koll på regn, solljus, temperatur och grästillväxt. Med alla denna data avgör sedan Gardena när det är dags att klippa gräset och när det är dags att vattna.

Smart innerstadsträdgård

Om du bor i stadsmiljö och endast har en mindre balkong eller uteplats och vill ha en grönare sommar, finns det smarta verktyg som kan hjälpa även dig. Exempelvis kan du testa en hydroponisk odling, det vill säga ett system där du odlar utan jord, från Niwa.

Enheten gör det enkelt att odla grönsaker, frukt och örter. Allt du behöver göra är att så dina frön och sedan berätta för Niwa vad det är du odlar. Niwa levereras med ett bibliotek fullt av odlingsprogram och sköter sedan om vattningen och odlingen genom att ge dina växter, frukter eller örter precis det som de behöver.

Ogräsborttagning med ånga

Att bekämpa ogräs är inte direkt någon favoritsysselsättning på sommaren. Istället för att hasa dig runt på knäna eller använda miljönegativa lösningar har det på sistone blivit allt mer populärt med ångbaserad ogräsbekämpning. Technovap är ett exempel på en produkt som bekämpar ogräs med hjälp av ånga, vilket dödar ogräset ända ner till rötterna. Använd denna smarta lösning för att en gång för alla slippa oroa dig över att ogräset ska ta över din fina trädgård.

En miniträdgård inomhus

Jobbar du mycket på sommaren? Eller vill du bara ha en ganska unik kvällslampa? Grasslamp är en slags skrivbordsträdgård som ger ett vackert och lugnande ljus i kombination med en kompakt liten miniträdgård. Det är inte bara en fröjd för ögat och sinnet, Grasslamp hjälper dig även att fylla rummet med syre, vilket är en extra bonus för dig som jobbar mycket på sommaren.

Din smarta sommar börjar nu!

Med allt från automatiska gräsklippare till smarta innerstadsverktyg har du nu allt du behöver för att få en smart sommar. Hör gärna av dig till oss så pratar vi mer om hur du kan förlänga ditt smarta hem till att även inbegripa trädgården.

Ditt smarta hem kan nu även expandera till din trädgård. Få en smartare trädgård med hjälp av de verktyg som vi har listat i vårt inlägg.

Ditt smarta hem kan nu även expandera till din trädgård. Få en smartare trädgård med hjälp av de verktyg som vi har listat i vårt inlägg.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.