Vad är egentligen Google Nest Hub och vad kan den göra?

Vad är egentligen Google Nest Hub och vad kan den göra?

Google tar nya kliv i det smarta hemmet

Våra smarta högtalare har fått allt fler tillhörande skärmar och Googles smarta skärm Nest Hub tar nu ettsteg framåt med nya produkten Nest Hub Max, en större version av populära Nest Hub. Men vad är egentligen Google Nest Hub och är den värd ett inköp till ditt smarta hem?

Vad är Google Nest Hub?

Google Nest Hub är en smart skärm med Google Assistant som i och med Google Nest Hub Max även haren kamera som du kan använda för videosamtal och säkerhet. Ifall det här låter bekant kan det bero på att Google har slagit samman två av sina hårdvaruavdelningar, Nest och Google Home.

Sammanslagningen kan bli lite förvirrande för kunder då tanken är att den ska ske långsiktigt, vilket innebär att vissa produkter med gamla namn fortfarande går att köpa. Google Home Hub byter exempelvis namn till Google Nest Hub medan Google Home, Google Home Max och Google Home Mini till en början behåller sina namn.

Namnförvirringen åsido, vad kan Google Nest Hub hjälpa dig med? Här är en kort lista på saker somGoogle Nest Hub kan göra för att förenkla din vardag:

Kontrollera din omgivning

Via Nest Hub kan du styra dina smarta prylar, vilket innebär att du kan kontrollera din TV, säkerhetskameror, låsa dörren, dimma ljusen och mycket annat. Nest Hub fungerar med över 5000 smarta prylar och över 400 populära varumärken, vilket innebär att den i princip fungerar med alla tänkbara smarta enheter i ditt hem.

En personlig assistent

Googles AI-drivna mjukvara känner igen din röst, vilket innebär att det räcker med att du säger ”God morgon Google” för att den ska sätta igång den morgonrutin som du har konfigurerat.Kanske har du sagt till Google att berätta för dig hur vädret ser ut under dagen eller om tågtrafiken är försenad, eller andra påminnelser och notiser som du behöver hålla koll på. Att ha en liten assistent kan göra morgonen till en trevlig stund för dig och din lilla robotvän!

Den ultimata mediahubben

Har du någonsin följt ett recept och ständigt behövt trycka på mobilen för att skärmen inte ska stängas av? Köket är en plats där de smarta prylarna verkligen kan underlätta. Med Nest Hub kan du titta på YouTube-klipp för att se hur man egentligen spritsar på den där glasyren eller sätta på din favoritspellista på Spotify för att göra matlagningen lite roligare.

En alltiallo

Nest Hub är lite som en dator i miniformat, vilket innebär att den kan göra det mesta. Det är just variationen som många drar nytta av. Ena dagen kan den fungera som ett litet fotoalbum, andra dagen som en klocka och tredje dagen som en barnpassare.Nackdelar med Google Nest HubVi har nu pratat om allt det som Google Nest Hub kan göra men hur står sig deras smarta nav jämfört med konkurrenterna?

Inget för audiofiler

Ifall du är en ljudälskare kommer du antagligen inte imponeras av ljudkvaliteten när du spelarupp musik. Det är inte en katastrof på något sätt, många kommer nog inte ens märka av det, men ljudet är inte särskilt bra om man jämför med andra smarta enheter som Amazon EchoShow. Faktum är att ljudkvaliteten snarast kan jämföras med Googles storleksmässigt minsta smarta högtalare, Google Home Mini.

Obesvarade säkerhetsfrågor

Med Amazons Echo kan man stänga av mikrofonen men det går inte att göra via Nest Hub. Även om det eventuellt inte är ett problem kan man bli lite orolig över att allt man säger spelas in av mikrofonen.

Priset

Den som köper Google Nest Hub får vara beredd på att punga ut med en hel del mer än vad man hade behövt betala för konkurrenternas enheter. Amazon Echo Show, Amazons smarta skärm, kostar cirka 800 kronor, vilket jämfört med Google Nest Hub Max pris på cirka 1 500 kronor kan framstå som rena rama rånet.

Om ert hem redan är ett Google-hem kommer Google Nest Hub trivas som fisken i vattnet. Fördelarna med en smart högtalare som även har en skärm är många, inte minst när vi behöver lite hjälp i vardagen.

Hör gärna av dig till oss ifall du har några frågor om alla de smarta högtalare och skärmar som finns på marknaden så hjälper vi dig att hitta rätt!

Verkar det krångligt?

Hos Smartify kan du få teknikhjälp via telefon eller hembesök. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Google släppte nyligen nya Google Nest Hub Max, deras nya smartskärm. Med vad äregentligen Google Nest Hub och vad kan den göra?

Google släppte nyligen nya Google Nest Hub Max, deras nya smartskärm. Med vad äregentligen Google Nest Hub och vad kan den göra?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.