Philips Hue - gör ditt hem smartare!

Philips Hue - gör ditt hem smartare!

För att spara energi ska vi stänga av lamporna när vi lämnar ett rum. Det är bättre för både miljön och din plånbok och det är en enkel grej att göra, men ack vad lätt det är att glömma!

Philips har tagit fram en serie lampor där du helt enkelt byter ut glödlampan mot en Philips Hue lampa och connectar det via en app i din telefon - och vips så kan du kontrollera hemmets lampor! Det innebär att du kan tända lampan i hallen precis innan du kommer hem för att slippa komma in i en mörk hall exempelvis.

Men du kan även gå in i appen och kontrollera om du släckte alla lampor när du gått hemifrån. Inte nog med att du kan tända och släcka lamporna med hjälp av appen, du kan även dämpa belysningen, ändra lampans färg och du kan ställa in belysningen på timer. Vissa lampor kommer även med 16 miljoner (!) olika färger som du kan välja mellan, ska ditt hem lysa i, grönt, rött eller varför inte magenta?

En funktion som jag personligen tycker är väldigt cool med dessa lampor är att du kan använda Philips Hue tillsammans med IFTTT, vilket gör det möjligt att en lampa tänds i en viss färg när exempelvis när det är någon man tycker om ringer. Eller att det tänds i en färg när en kollega skickar ett mail.

Fördelar

  • I och med att du kan kontrollera lamporna via appen är det väldigt bra ur en säkerhetssynpunkt då det alltid ser ut som att någon är hemma.
  • Lamporna är kompatibla med Google Home, Apple Home kit och Amazon Alexa.

Nackdelar

  • Vill du gå all-in med denna produkt? Då måste den gamla hederliga strömbrytaren vara påslagen hela tiden för att det ska fungera att kontrollera lamporna vi appen.
  • Priset. ​En lampa kostar 469 kronor och sedan stiger priset. In och kika på Prisjakt för att få bästa pris. ​

Om du inte är lika taggad som oss på Smartify över dessa lampor, så kika på klippet för mer inspiration!

Whole Apartment Philips Hue Lights Setup! (eng)

Behov av teknikhjälp?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Philips har tagit Philips Hue som du enkelt connectar med din telefon - och vips så kan du kontrollera hemmets lampor!

Philips har tagit Philips Hue som du enkelt connectar med din telefon - och vips så kan du kontrollera hemmets lampor!

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.