Vad innebär det att gig-jobba?

Vad innebär det att gig-jobba?

Osäkerheten kring gig-jobb diskuterades idag under Almedalsveckan. Enligt den rapport som SVT publicerat berättar många unga om den oro inför att inte veta när nästa jobb dyker upp och den ekonomiska osäkerhet som detta innebär. Vi tänkte berätta mer om vad gig-jobb är och hur vi på Smartify arbetar med detta.

Gig-jobb i korthet

Gig-jobb innebär att du själv bestämmer var, när och hur du ska arbeta. Ena dagen tar du ett uppdrag där du delar ut smakprover i en matbutik, andra dagen monterar du möbler och däremellan hinner du hjälpa till att lösa teknikproblem. Att gig-jobba innebär att jobba flexibelt, med stora möjligheter att själv välja sysselsättning utifrån intresse och fritid. Man kan arbeta för ett och samma företag och plocka likartade uppdrag, eller ha olika arbetsgivare för att kombinera olika typer av gig-jobb. Många som gig-jobbar är även egenföretagare och hittar sina uppdrag via olika gig-portaler.

Fördelar med att gig-jobba

Gig-ekonomin är den enklaste (och snabbaste) vägen till jobb, bland annat för personer som nyligen flyttat till Sverige, studenter och nyutexaminerade med begränsad arbetslivserfarenhet. Ofta ställs få formella krav på tillgänglighet vilket ger gig-jobbaren en stor frihet att bestämma sina egna arbetstider och få ihop det många gånger svårlösta livspusslet. Dessutom får man möjlighet att arbeta med sin hobby, lära sig ett nytt yrke och möta nya människor.

Att gigga hos Smartify

För att alla våra tekniker ska känna sig trygga att arbeta hos oss erbjuder vi ett flexibelt arbete med möjlighet att bestämma över sin egen tid - du plockar teknikuppdrag på dina egna villkor. Våra tekniker omfattas också av ett antal försäkringar som ger ett ökat skydd, både för tekniker och kunder. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att anställa oss, och veta att det finns ett bra skydd om det händer något. På samma sätt ska våra tekniker alltid känna sig trygga att arbeta hos oss.

Behöver du hjälp med tekniken?

Vill du har hjälp med tekniken av en av våra gig-jobbande tekniker? Smartify kan hjälpa dig med tekniken via ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Vi kan erbjuda snabb, professionell hjälp av kvalitetssäkrade tekniker. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Osäkerheten kring gig-jobb diskuterades idag under Almedalsveckan, vi tänkte berätta mer om vad gig-jobb är och hur vi på Tech Troopers arbetar med detta.

Osäkerheten kring gig-jobb diskuterades idag under Almedalsveckan, vi tänkte berätta mer om vad gig-jobb är och hur vi på Tech Troopers arbetar med detta.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.