När ska man investera i ett Mesh-nätverk?

När ska man investera i ett Mesh-nätverk?

Det är inget tvivel om att Mesh-nätverk är det bästa alternativet när man vill få en så stark och heltäckande Wi-Fi-uppkoppling som möjligt. Med det sagt behöver inte alla hem utrustas med Mesh-nätverk. Om din bostad är under 200 kvadratmeter är det endast i speciella fall som Mesh-nätverk kommer hjälpa, som exempelvis om du har många betongväggar eller fler än två våningar.Om du känner att din uppkoppling bara är lite smått svajig på vissa platser i hemmet (det vill säga inte en komplett död zon), då kan det vara värt att se över din router istället för att skaffa en helt ny konfiguration. Kanske har din router ett par år på nacken? Då kan det hjälpa att köpa en modernare router med Wi-Fi 6-teknik.

Signalförstärkare eller Mesh-nätverk?

Som vi precis var inne på är kvadratmeter inte allt, det finns fler faktorer som påverkar kvaliteten på uppkopplingen, till exempel väggarnas tjocklek, bostadens planlösning, omkringliggande nätverk och så vidare. En sak vi kan avråda ifrån är att testa sig fram med signalförstärkare. Om du känner att du behöver förstärka kvaliteten på ditt Wi-Fi är det oftast lika bra att hoppa direkt till Mesh-nätverk. Läs mer om vad ett Mesh-nätverk är här.

När ska man uppgradera?

Om du upplever helt döda zoner i din bostad är det ett tecken att något inte står rätt till med Wi-Fi-uppkopplingen. Om det bara är en liten död zon, eller om du bara får aningen försämrad uppkoppling på vissa ställen, kan det vara värt att först testa med en ny router om du har möjlighet att göra det.Ifall du vill förlänga räckvidden på din uppkoppling avsevärt, för att få bra uppkoppling i trädgården eller om du har en bostad som är över 250 kvadratmeter, då är det antagligen en god idé att uppgradera till ett Mesh-nätverk. Signalförstärkare leder i dessa fall endast till huvudbry och inte till en särskilt mycket bättre uppkoppling, och en ny router räcker inte för att ge bra uppkoppling på så stora utrymmen.

Många smarta enheter – uppgradera till Mesh-nätverk

Om du har flera smarta enheter, och om du förväntar dig att du kommer skaffa fler i framtiden, då bör du gå över till ett Mesh-nätverk. Mesh-routrar erbjuder betydligt lättare kontroll via mobilappar, vilket är ett stort plus. Dessutom ökar antalet smarta enheter ständigt kravet på vår anslutning, så det är logiskt att uppgradera denna ryggrad, så att dina smarta enheter fungerar optimalt. Det blir snabbt även en säkerhetsfråga då smarta enheter som smarta dörrlås, smarta brandvarnare och så vidare blir allt mer populära, och det säger sig självt att man inte vill att uppkopplingen ska svaja när den som mest behövs.

Behöver du hjälp med installationen av ett Mesh-nätverk?Smartifys tekniker kan hjälpa dig att installera ett Mesh-nätverk. Dessutom har vi samlat ett par tips på vår blogg här, så att de som föredrar att göra det själva kan göra det. Hör gärna av dig till oss så pratar vi mer om hur kvaliteten på ditt Wi-Fi kan förbättras!

När ska man uppgradera till Mesh-nätverk? Klicka här för att se om du behöver ett Mesh-nätverk.

När ska man uppgradera till Mesh-nätverk? Klicka här för att se om du behöver ett Mesh-nätverk.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: