Skadas batteriet i telefonen av att laddas hela natten?

Skadas batteriet i telefonen av att laddas hela natten?

I detta inlägg från Smartify så kan du hitta svar på alla de vanligaste frågorna som folk har om telefonbatterier. Det finns nämligen en hel del rykten när det gäller just telefonbatterier, detta gör att det kan vara svårt att veta vad som egentligen är sant och vad som är nonsens.

Behöver jag ladda min telefon tills den är fullt laddad när jag först skaffar den?

Nej du behöver inte nödvändigtvis ladda din telefon till 100% när du först skaffar den. Anledningen till att detta är något som sägs är att den typ av batterier som är vanligast i smartphones, litium-jon-batterier, lagras med 40% laddning. Så när du köper en ny telefon så är den oftast 40% laddad, det är därför det rekommenderas att ladda batteriet när du först skaffar en ny mobil.

Blir batterilängden sämre över tiden?

Ja, livslängden på batterier blir sämre över en längre tid. Detta är en av de främsta anledningarna till att man väljer att köpa en ny smartphone. Litium-jon-batterier har oftast ett visst antal laddningar i sig, efter att du når detta nummer så brukar livslängden på batteriet börja minska.

Skadar jag batteriet om jag låter min telefon ligga kvar på laddning?

Detta beror på vilken tillverkare din smartphone har. Om du till exempel låter din iPhone ligga kvar på laddning efter att den är fullt laddad så skadar det förmodligen inte ditt batteri, detsamma gäller för välkända tillverkare av android smartphones. De senaste smarta telefonerna körs på litium-jon-batterier, och dessa är tillräckligt smarta för att stoppa laddningen när de har nått sin maximala laddningskapacitet. Men äldre modeller utan litium-jon-batterier slutar inte att laddas när de når 100%, vilket kan skada batteriet i längden.

Bör jag vänta tills mitt batteri är lågt innan jag laddar det eller kan jag ladda batteriet ofta?

Om du låter ditt smartphone batteri ladda ur totalt så finns det en liten risk att du skadar batteriet. Det optimala är därför att ladda din smartphone innan du når en allt för låg batterinivå.

Ökar batterilängden om jag stänger av wifi och bluetooth samt aktiverar flygplansläge?

Du kan minska användningen av ditt smartphonebatteri om du stänger av extra funktioner, så som wifi, bluetooth och aktiverar flygplansläge. Du behöver dock inte göra detta manuellt, idag så finns det en batterisparnings-funktion på de flesta smartphones som optimerar din enhet för att batteriet ska räcka så länge som möjligt.

På vilka andra sätt kan jag spara batteri?

Du behöver sällan ha en hög ljusstyrka på din smartphone-skärm, en lägre ljusstyrka gör att batteriet räcker längre. Om du verkligen behöver få så mycket batteritid som möjligt så kan du stänga av alla nätverk på din iPhone eller Android. Detta gör att du inte kan använda din smartphone för att kontakta människor men du sparar även batteri i en krissituation.

Business Insider har tagit reda på de vanligaste påståenden om våra teknikprylar verkligen stämmer.

Behöver du hjälp med din smartphone?

Vi på Smartify hjälper dig, med telefonsupport, datorsupport m.v. Det spelar ingen roll var eller när, vi ger support på plats, genom chat, email eller telefon. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

I detta inlägg från Smartify så kan du hitta svar på alla de vanligaste frågorna som folk har om telefonbatterier.

I detta inlägg från Smartify så kan du hitta svar på alla de vanligaste frågorna som folk har om telefonbatterier.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: