Ta skärmbild med en Android-telefon

Ta skärmbild med en Android-telefon

Det kan vara väldigt smidigt att ta en skärmbild på telefonen om du exempelvis vill spara viss information som du har sett på webben eller om du snabbt vill skicka iväg information till någon annan i form av en bild. Men vi vet dock att det kan vara lite av ett mysterium hur en sådan här skärmbild tas.

Ta en skärmbild

En skärmbild är detsamma som en skärmdump eller screenshot och att ta en skärmbild betyder helt enkelt att mobiltelefonen tar en bild på vad som syns på skärmen. Det finns särskilda appar för detta men alla telefoner med operativsystemet Android har också detta inbyggt.

Se till att bilden eller texten som du vill ta skärmdump på syns på din mobilskärm.

Det finns många tillverkare av Android-enheter och varje enhet har sin inställning för att ta en skärmbild. Nedan finns två alternativ.

Alternativ 1:
Håll ned strömbrytaren + Hem-knappen. Tryck båda knapparna samtidigt.

Hold down the power button and then tap the capacitive home button. The screen should flash and make a shutter sound.

Alternativ 2:
Håll ned strömbrytaren + volymknappen (volym ned-knappen).

Both LG and Nexus devices use the same method. Hold down the volume down and the power buttons until the screen flashes.

Titta på dina skärmbilder

När bilden är tagen hamnar den i en mapp som heter Skärmdumpar och i de allra flesta fallen visas en foto-ikon högst upp på skärmen precis efter att du har tagit skärmbilden. Om du klickar på denna bild så får du fram din skärmbild och du kan då använda den som du önskar, precis som Smartify utlovat.

Om du har tagit flera skärmbilder och vill se dem alla så kan du besöka ditt Galleri om du har en nyare version av Android (5.0 och framåt) eller besöka appen Foto om du har en äldre version av Android (4.4 eller äldre).

Lycka till och hör gärna av dig till Smartify om du behöver hjälp, vi hjälper dig med det mesta via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök med RUT-avdrag. Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Smartify lär dig att enkelt ta en skärmbild på din Android för t ex spara information du ser på telefonen

Smartify lär dig att enkelt ta en skärmbild på din Android för t ex spara information du ser på telefonen

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar