Tips för din Apple TV-fjärrkontroll

Tips för din Apple TV-fjärrkontroll

Här har vi samlat våra bästa tips och trix för din Apple TV-fjärrkontroll!

Välja mellan appar och tvångsstäng dem

Precis som på en iPad eller en iPhone finns på Apple TV en appväljare. Den aktiveras genom att dubbeltrycka på hemknappen på fjärrkontrollen. Använd sedan styrplattan för att bläddra bland apparna. För att tvångsavsluta en app navigerar du till den och sedan drar uppåt över styrplattan.

Spola framåt eller bakåt i intervaller om tio sekunder

Genom att trycka på styrplattans högra eller vänstra kant kan du spola framåt eller bakåt tio sekunder för varje tryck. Om du håller fingret på kommer en symbol för tio sekunder att visas på filmen eller programmets tidslinje i botten av skärmen. På så sätt slipper du trycka flera gånger för att spola framåt eller bakåt.

Snabbspola genom en film

Genom att pausa filmen och dra åt höger eller vänster på styrplattan på fjärrkontrollen kan du snabbspola framåt eller bakåt för att hitta en speciell del i filmen.

Dra nedåt för att hitta dolda inställningar

Du kan dra nedåt på fjärrkontrollens styrplattan under tiden en film spelas för att få fram dolda inställningar som kan bestämmas för just den aktuella filmen. Här kan du till exempel få information om filmen, ställa in tal, text och ljudinställningar.

Dra fördelar av rätt inmatning på tangentbordet

För att slippa mata in text när man tittar på tv eller film rekommenderas det ofta att använda tjänsten Siri för att välja program och liknande. Det går dock att söka manuellt också och det kan underlättas. Om du trycker på Paus/Play knappen när du ska skriva något växlar tangentbordet mellan stora och små bokstäver. Om du vill komma åt specialtecken trycker du nedåt på styrplattan och då får du också möjlighet att radera felaktiga bokstäver med backspace.

Sätt din Apple TV i viloläge direkt

Du kan försätta Apple TV i viloläge genom att gå in inställningarna och välja rätt funktion, men det finns också enklare sätt att göra det på. Du håller bara in hemknappen på fjärrkontrollen tills texten "Vila nu?" dyker upp. Tryck sedan bara på OK.

Snabb omstart av din Apple TV

Du kan starta om din Apple TV genom att gå in i inställningarna. Det finns dock ett både smidigare och enklare sätt. Håll in knapparna Meny och Hem samtidigt tills dess att ljuset på Apple TV blinkar. Nu tvingas Apple TV till en omstart.

Ta bort och ändra appar på hemskärmen

Du på arrangera dina appar på hemskärmen precis som du vill. Håll pekaren över appen, tryck och håll kvar på styrplattan. När appen skakar kan du dra på styrplattan för att placera den där du vill. Du kan då också trycka på Paus/Play knappen för att till exempel ta bort appen, eller lägga den i en mapp.

Se till fjärrkontrollens batterinivå

Batteriet i fjärrkontrollen kan då och då behöva bytas ut. Du kan enkelt se batterinivån genom att gå in i inställningarna. Här klickar du dig vidare till Fjärrkontroll och enheter. Bredvid Fjärrkontroll kan du se en symbol för batterinivån och om du vill se den exakta procenten klickar du på den aktuella kontrollen.

Justera känsligheten på styrplattan

Om styrplattan påverkas för lätt, eller om du vill kunna styra med bara en lätt beröring kan du själv ställa in känsligheten så att den passar dig. Detta görs genom att gå till menyn för inställningar och sedan klickar du dig vidare till Fjärrkontroll och enheter och väljer touchytans känslighet. Här kan du sedan välja mellan snabb, mellan och långsam. Alternativet långsam kräver hårdast tryck.

Ändra hemknappens användningsområden

Från början skulle hemknappen vara just en hemknapp, precis som i iPad och iPhone. I Apple TV kan man dock gå in i sina inställningar och ändra vad hemknappen på fjärrkontrollen egentligen gör.

Kontrollera din tv med Apple TV-fjärrkontrollen

Du kan med hjälp av din fjärrkontroll till Apple TV också kontrollera din vanliga tv. När det gäller volymknapparna förvånas du troligen inte av att de används för att ställa in tv:ns volym. Du behöver alltså ingen extra fjärrkontroll för detta. För att detta ska fungera på den vanliga tv:n måste det dock ställas in under Inställningar, Fjärrkontroll och Enheter. Om din tv också har stöd för HDMI-CEC kan du dessutom enkelt stänga av den samtidigt som du sätter din Apple TV i viloläge. Du kan alltså slippa flera fjärrkontroller på bordet.

Ett gummiband om kontrollen

Varför skulle man sätta ett gummiband runt sin fjärrkontroll om den inte är trasig på något sätt? Det finns faktiskt flera anledningar. Kontrollens knappar sitter i mitten och ser likadana ut. Om det är mörkt eller om man inte vill titta på kontrollen så fort man ska byta kanal eller liknande kan ett gummiband i ena änden på kontrollen göra att man enkelt vet vad som är uppåt och nedåt.Om man upplever att kontrollen glider i handen eller halkar av armstöd, bänkar eller bord hjälper gummibandet också till att hålla kontrollen på plats.I klippet kan du se mer om olika tips och tricks som du kan göra med din Apple TV-kontroll![embed]https://www.youtube.com/watch?v=sHCazOY5vyU&t=1s[/embed]

Behöver du teknisk support?

Smartify hjälper dig via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats.

Ring oss på 077–466 60 60 eller besök vår supportsida för att få snabb hjälp.

Här har vi samlat våra bästa tips och trix för din Apple TV-fjärrkontroll!

Här har vi samlat våra bästa tips och trix för din Apple TV-fjärrkontroll!

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar