Uppdatera dina operatörsinställningar på iPhone eller iPad

Uppdatera dina operatörsinställningar på iPhone eller iPad

Om du använder iPhone får du ibland ett meddelande om att du behöver uppdatera operatörsinställningarna. På engelska kallas de "carrier settings" och syftet med dem är att ge bättre funktionalitet och prestanda för de tjänster som tillhandahålls av din mobiloperatör.

När en uppdatering finns tillgänglig dyker det upp en förfrågan om att installera den. Skulle den vara obligatorisk är det bara att acceptera den genom att välja OK. Är den inte obligatorisk kan man antingen välja att uppdatera nu, eller vänta med den och därefter uppdatera i ett senare skede.Apple beskriver själva uppdateringarna som små filer som justerar inställningarna för mobildata, samtalstjänster, nätverkstjänster och i princip allt som rör kommunikationen och hur din iPhone ansluter till olika nätverk. Vanligtvis släpps de för att antingen lägga till något nytt eller bara göra en befintlig tjänst bättre, till exempel genom att förbättra hastigheten eller kvaliteten.

I vissa fall används de också för att fixa ett problem. Med så många operatörer och olika versioner av iPhone är det ofrånkomligt att saker ibland måste ordnas till. Även om man själv inte drabbats av något ännu, kan det hända att andra rapporterat in en brist. När Apple och operatörerna ordnat felet ser de till att alla iPhone-användare slipper problemet i framtiden.

Hur du manuellt söker efter uppdateringar och installerar dem

Är du osäker på om du har de senaste operatörsinställningarna eller har du satt in ett nytt SIM-kort? På en modern iPhone sker det mesta automatiskt och man behöver sällan krångla med att göra manuella uppdateringar, men uppstår ändå behovet är det faktiskt inte särskilt komplicerat.

Följ stegen nedan.

  • Kontrollera att din iPhone är ansluten till ett mobilnätverk eller wifi-nätverk.
  • Gå till Inställningar, därefter till Allmänt och Om.
  • Bredvid Operatör ser du vilken version som finns installerad på enheten.
  • Är det inte den senaste versionen finns alternativet att uppdatera operatörsinställningar.
  • Tryck på knappen och vänta medan din iPhone uppdaterar sig.

Är det säkert att uppdatera operatörsinställningar?

I allmänhet kan du känna dig 100% trygg i att installera den typen av uppdateringar. De kommer nämligen från Apple och från de stora mobiloperatörerna. De skulle aldrig släppa en uppdatering om den inte var noggrant testad.

Faktum är att de ofta används för att fixa buggar och problem som rapporterats in av iPhone-användare när de använt olika tjänster. Därför är det i princip alltid en god idé att uppdatera till den allra senaste versionen. Som tidigare nämndes är vissa uppdateringar obligatoriska.

Då finns inte ens möjligheten att senarelägga. Andra gånger om du använder din iPhone till något viktigt för tillfället kan du välja "inte nu" och helt enkelt installera den nästa gång en förfrågan dyker upp.

Varför har inte Android och Windows Phone uppdateringar för operatörsinställningar?

Till skillnad från Apple har man valt att baka in den typen av uppdateringar i de vanliga underhållet av bland annat operativsystemet. Fördelen med Apples system är att en uppdateringar av operatörsinställningar är ganska små rent storleksmässigt. De går snabbt och enkelt att installera och tar sällan mer än någon minut. Med tanke på att de ändå kan ge bättre samtalskvalitet, bättre nätverksprestanda och bättre användarupplevelse generellt sett, är de väl värda besväret.

Teknisk hjälp med iPhone eller iPad?

Smartify ger teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Vad betyder egentligen meddelandet du ibland får på din iPhone om att operatörsinställningarna behöver uppdateras?

Vad betyder egentligen meddelandet du ibland får på din iPhone om att operatörsinställningarna behöver uppdateras?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: