Uppdatera systemet nu!

Uppdatera systemet nu!

Du bör alltid låta din dator uppdatera sig automatiskt. Det är lite irriterande men inte lika irriterande som att förlora sina kontouppgifter, sin identitet, sin internetuppkoppling eller alla sina bilder. En måndag i somras skickade Microsoft ut en brådskande uppdatering för Windows. Detta är ovanligt eftersom Microsofts uppdateringar oftast släpps på tisdagar. Händelsen tolkades som ett tecken på att problemet som löstes var väldigt allvarligt. Flera tidningar och webbsidor gjorde rubriker av att alla bör uppdatera Windows nu.

Detta är inte en nyhet

Föreställ dig att det finns ett hål i ditt stängslet och du bor i en stad med väldigt många inbrott. Staden heter Internet, huset är din dator. Tjuvarna vet inte vem du är men de tar sig in om det går. Så länge ingen vet att det är hål i ditt stängsel kommer ingen in, men om det står i varje dagstidning: "Vanligt stängsel helt värdelöst mot inbrott!" vet alla att ditt stängsel är dåligt, inklusive tjuvarna, och du måste laga det.På samma sätt är det med säkerhetsluckor i datorer. Problemet fanns där redan, men nu har det upptäckts och alla vet om det. Du borde ha kontrollerat datorn regelbundet, du borde ha haft antivirus och automatiska uppdateringar, men nu när nyheten släppts måste du fixa problemet. Det spelar ingen roll att du inte är någon särskild, det spelar ingen roll att ingen vet vem du är, banditerna är ute efter vem som helst, när som helst och de kan sprida sig över internet för ta över alla datorer de kan, inklusive din.Följ våra steg här nedan för Windows eller OS X och du kan känna dig lite tryggare. När du vet att systemet är uppdaterat är du redo för nästa steg; kontrollera om du har ett fungerande och uppdaterat antivirus-program.

Gör såhär i Windows

Om du använder Windows 7 eller 8, tryck på start-knappen och skriv "Windows Update". Klicka på alternativet "Windows update". När fönstret kommer, välj att ändra inställningarna och försäkra dig om att alternativet "Installera uppdateringar automatiskt (rekommenderat)" är valt.

a418a4c3-e334-422c-bcfe-c2194eb7a3e9_0

Så länge du brukar stänga av datorn regelbundet kommer detta att räcka. Uppdateringarna påbörjas när du stänger av datorn och slutförs när du startar den igen. Du behöver alltså inte bli irriterad på att datorn skall göra uppdateringar när du stänger av den - den kommer att stänga av sig när den är klar med första steget.

Gör såhär i OS X

Klicka på äpplet högst upp till vänster, välj Systeminställningar och klicka sedan på ikonen för "App Store" i fönstret som öppnas. Försäkra dig om att inställningarna ser ut såhär:

Skärmklipp 2015-07-22 21.27.07_cr

Din dator kommer att installera uppdateringarna över natten så att du inte blir störd av processen. Om du stänger av datorn när det finns uppdateringar frågar den om du vill göra uppdateringarna nu. Svarar du ja på frågan kommer datorn att stänga av sig när den är klar.

Behöver du hjälp med tekniken?

Smartify hjälper dig med teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats.

Gör en bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Du bör alltid låta din dator uppdatera sig automatiskt. Det är lite irriterande men inte lika irriterande som att förlora sina kontouppgifter, sin identitet, sin internetuppkoppling eller alla sina bilder.

Du bör alltid låta din dator uppdatera sig automatiskt. Det är lite irriterande men inte lika irriterande som att förlora sina kontouppgifter, sin identitet, sin internetuppkoppling eller alla sina bilder.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: