Vad är HomePod?

Att kunna spela musik eller film varsomhelst i hemmet, är numera inte bara en önskan utan även ett faktum. Multiroom-systemen och Apples senaste lanserade produkter gör att du inte bara kan kontrollera var i huset musiken spelas eller hur ljudet låter, du kan även ansluta dem till andra enheter eller tala till systemen direkt för att skapa spellistor etc. Ljudsystemen blir bara bättre och mer funktionella och du slipper sjå med sladdar, knappar eller textande.

Apple är ett framträdande företag, men nuförtiden arbetar även andra märken med att utveckla smarta ljudlösningar.

Apple Homepod

Det smarta nylanserade musiksystemet från Apple, med vilken du kan höra musik i hela huset tack vare den snygga och praktiska högtalaren, har blivit nästa steg. Detta är en högtalare med Apples röstassistent Siri integrerad i systemet så att du samtidigt kan kontrollera andra inkopplade enheter, ställa frågor eller få påminnelser. Dock är detta främst ett musiksystem med sju högtalare som kan skicka ut ljud i många olika riktningar. Den drivs av en A8-processor på samma sätt som Apple-TV, vilket gör den helt fristående. Den behöver alltså ingen iOS-enhet utan spelar upp musiken direkt från Apple Music. Det smarta med denna Homepod är att den scannar av rummet för att reglera ljudet och du kan bestämma musikupplägget helt själv med hjälp Siri röstaassistent som du talar till.

Läs mer om HomPod på Apple.com

Apple Homepod kan du köpa för ca 4800 kr. Jämföra pris på Prisjakt.

Andra musiksystem

Apple har den senaste tiden även hunnit med att lansera den nya Airplay 2, ett ljudsystem som kan spela musik eller film i flera rum samtidigt och som kan anslutas trådlöst till flera enheter som t.ex. en MAC eller en Apple-TV. Det du då gör är att skicka musik eller filmfiler genom appen Airplay och välja enheten till vilken filen ska sändas.

Du kan också använda dig av Bluetooth-kompatibla enheter. Dock kan man dock endast överföra ljud och inte film som med exempelvis Airplay. Bluetooth har också mindre räckvidd.

Hjälp med HomePod? Smartify hjälper dig med det mesta

Vi hjälper dig via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Med Apples senaste produkter kan du inte bara kontrollera var i huset musiken spelas utan även styra dem med rösten

Med Apples senaste produkter kan du inte bara kontrollera var i huset musiken spelas utan även styra dem med rösten

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar