Varning för Postnord-viruset!

Varning för Postnord-viruset!

En mycket farlig trojan, Crypt0l0cker 2, har sedan en tid tillbaka riktats mot svenska användare. Ett mail som utges vara från PostNord kommer med en länk som man uppmanas följa för att kunna hämta ut ett paket.

I verkligheten ser Postnords mail inte ut så, men om man råkar köra programmet krypteras hela din dators hårddisk, plus alla anslutna hårddiskar och alla nätverksplatser som din dator är ansluten till. Det enda sättet att få tillbaka filerna är genom att betala en lösensumma till utpressarna som ligger bakom viruset.Vi har skrivit om fejkadmail som utgavs komma från Netflix, Facebook och Telia tidigare och vi har insisterat på att ni bör använda antivirus, men Crypt0l0cker 2 är ovanligt svårfångat. Det utvecklas hela tiden, det gömmer sig effektivt från antivirus och personerna bakom har redan fått in stora pengar på sin skapelse. Idag finns det inget sätt att kringgå skadan som Crypt0l0cker 2 gör, och eftersom det angriper även hårddiskar och nätverksplatser så kanske din backup också förstörs samtidigt. Molnbackup borde vara säkert, men varför chansa?Var alltid försiktig med dokument som måste laddas ner och öppnas. Var alltid misstänksam mot oväntade mail som erbjuder något. Kör alltid antivirus och välj inte att köra program som du inte vet vad de gör.

Relaterade artiklar:

Se upp! En mycket farlig trojan, Crypt0l0cker 2, har sedan en tid tillbaka riktats mot svenska användare.

Se upp! En mycket farlig trojan, Crypt0l0cker 2, har sedan en tid tillbaka riktats mot svenska användare.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar