Wifi-problem? Så optimerar du det trådlösa nätverket

Wifi-problem? Så optimerar du det trådlösa nätverket

Når ditt wifi inte ut i trädgården, eller kanske inte ens till övervåningen? Bostadsstorlek, väggar, våningsplan, prylar och antalet internetanvändare påverkar ditt wifi. Vi på Smartify vet att wifi ofta krånglar, och gärna när man behöver det som bäst. Med en wifi förstärkare, eller wifi extender som det heter på engelska, kan du förlänga ditt wifis räckvidd avsevärt.

Hur fungerar wifi förstärkare?

Det finns ett flertal olika märken på wifi extenders. De mest populära och välkända är kanske Apple, Asus och Netgear. Det finns trådlösa varianter, för dig som hatar sladdar som hänger och samlar damm! Du installerar det snabbt och enkelt på egen hand med hjälp av medföljande manual.En wifi förstärkare hjälper helt enkelt till att förstärka din routers räckvidd. Är ditt wifi väldigt långsamt när du sitter i sängen på övervåningen, eller tuggar datorn i oändlighet när du ligger under parasollet i trädgården? Det är antagligen eftersom din router inte når så långt med signalerna. Med en förstärkare skickas signalerna längre och ditt wifi får längre räckvidd.

Olika sorter har olika hög prestanda. Vissa konsumenter upplever att förstärkarna inte alls fungerar, med andra är mer än nöjda med resultatet. Är du tveksam så börja med en mellandyr variant. En billig har garanterat lägre prestanda och en dyrare är kanske inte värd pengarna. Tänk på att vara försiktig när du öppnar förpackningen! Många butiker erbjuder öppet köp och är du missnöjd kan du alltid lämna tillbaka produkten, såvida förpackningen (och produkten) är hel och ren.

Priser

Du kan hitta billigare varianter för drygt 200. De dyraste ligger runt 2000 kr.

Ju dyrare desto bättre?

Nja, inte alltid. Vårt tips är att diskutera med butiksbiträdena och kanske titta på recensioner på nätet som är skrivna av tidigare konsumenter. Men visst finns det en poäng här, den billigaste produkten har ju såklart lägre prestanda än den dyrare.

Köpa en wifi förstärkare?

Du hittar dem på till exempel Komplett.se, Elgiganten.se eller CDON.com. Letar du efter ett specifikt märke råder vi dig att jämföra på PriceRunner eller Prisjakt. Läs också: Nu kan du äntligen få full täckning på din WiFi

Behöver du wifi hjälp?

För dig som jobbar eller kanske studerar hemma och gillar att röra på dig i och utanför bostaden är ett välfungerande wifi A och O. Vi på Smartify hjälper dig att hitta lösningar på dina wifi problem. Det spelar ingen roll var eller när, vi ger support på plats eller telefon. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Når ditt wifi inte ut i trädgården? Med en wifi förstärkare, eller wifi extender som det heter på engelska, kan du förlänga ditt wifis räckvidd avsevärt.

Når ditt wifi inte ut i trädgården? Med en wifi förstärkare, eller wifi extender som det heter på engelska, kan du förlänga ditt wifis räckvidd avsevärt.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar