Strömma smart till din TV med Chromecast

Strömma smart till din TV med Chromecast

Chromecast

Streama vad du vill till din TV. Du har kanske hört talas om Chromecast, den där lilla svarta pucken som kopplar ihop din TV med Internet. På bara några minuter har du samma utbud i TV:n som du har din smartphone, surfplatta eller dator.

Är det verkligen så enkelt som det låter? Och ingår Netflix i Chromecast?

Vad är Chromecast egentligen?

Lite förenklat skulle man kunna säga att Chromecast är en sak som gör din TV smart. Det är en enkel och rätt billig pryl som kopplas i TV:ns HDMI-uttag.Du behöver alltså inte köpa en ny smart-TV för att kunna använda videotjänster och andra typer av appar även om de nya TV-apparaterna kanske tar smartifieringen en nivå till. Så har du tidigare kollat film på din dator eller laptop kan du alltså få en större och bättre bildupplevelse genom att nu enkelt se samma utbud på din vanliga TV-skärm.

Får jag med Netflix, SVT Play och annat kul in i TV:n nu?

Om du redan har det i datorn så är svaret ja. Då är det bara att köpa en Chromecast-puck eller USB-stick och ladda ner Chomecast-appen till din smartphone (eller surfplatta eller dator för den delen). Sedan kan du använda din smartphone som fjärrkontroll. Förutom Chromecast-appen laddar du även ner de appar du vill titta på som Netflix, SVT Play etcetera om du bara haft dem i datorn tidigare.Nu kan du bänka dig i tv-soffan och styra TV:n med telefonen. Surfa runt mellan Youtube, TV4 och Netflix med tummen.

Vill du ha hjälp med din Chromecast?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

På bara några minuter har du samma utbud i TV:n som du har din smartphone, surfplatta eller dator. Men är det verkligen så enkelt som det låter?

På bara några minuter har du samma utbud i TV:n som du har din smartphone, surfplatta eller dator. Men är det verkligen så enkelt som det låter?

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.