Kom igång med Apple TV inför fotbolls-VM

Kom igång med Apple TV inför fotbolls-VM

Den 14 juni är det dags för en av årets absolut största sporthändelser, då går FIFA Fotbolls-VM av stapeln i Ryssland. Hur ska det gå för Sverige, kan dom ta sig vidare från gruppspelet 🤞🤞🤞

Har du Apple TV fjärde generation kan du se FIFA Fotbolls-VM via C More, TV4 och SVT Play.

Om du använder Apple TV version 4 behöver du ladda ner C More, TV4 och SVT Play från App store.

Använder du Apple TV 3 finns appen SVT Play förinstallerad.

Så kommer du igång

  • Se till att din Apple TV har ström.

Om du vill ansluta din Apple TV till internet så kopplar du även i ethernetkabeln. En ethernet kabel är en kabel som används för att ansluta datorer, skrivare, nätverksväxlar, bredbandsmodem och andra enheter till varandra i ett datornätverk (se nedanstående video)

  • Koppla in din Apple TV med en HDMI-kabel i din TV/skärm.
  • Starta din TV/skärm och välj input/source HDMI för att konfigurera din Apple TV.
  • När du ser inställningsskärmen ansluter du fjärrkontrollen. Detta gör du genom att trycka på pekytan.
  • Följ sedan instruktionerna på din TV/skärm för att ställa in din Apple TV (med eller utan en annan iOS-device, exempelvis en iPhone eller iPad).
  • När du ställt in din Apple TV som du vill ha den är det dags att ladda ner C More, SVT Play och TV4 Play-appen i App Store (se nedanstående video).
  • När du laddat ner appen i App Store på din Apple TV så behöver du koppla ihop ditt TV4 Play-konto, du hittar en guide för detta HÄR.
  • Klart! Nu kan du titta!

Hämta appar med App Store på Apple TV

Så sänds fotbolls-VM

TV4 och C More delar på sändningsrättigheterna tillsammans med SVT. TV4 och SVT delar på mästerskapet, kanalerna kommer att sända 32 matcher vardera.Även antalet slutspelsmatcher är jämnt fördelade: 4 åttondelsfinaler, 2 kvartsfinaler och 1 semifinal vardera. Med C More ser du alla sändningar från SVT och TV4. C More fungerar i din mobil, surfplatta, dator eller tv.

Teknisk hjälp med Apple TV inför fotbolls-VM?

Smartify ger teknisk support via mail, telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Den 14 juni är det dags för en av årets absolut största sporthändelser, då går FIFA Fotbolls-VM av stapeln i Ryssland.

Den 14 juni är det dags för en av årets absolut största sporthändelser, då går FIFA Fotbolls-VM av stapeln i Ryssland.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar