Så gör du Google Chrome snabbare

Så gör du Google Chrome snabbare

Google Chrome är den webbrowser som anses vara den snabbaste, och med sina uppdateringar har den blivit ännu kvickare i svängarna. Dock innebär en sådan svängning också att din dator eller mobila enhet tvingas ladda sina batterier oftare och din surf avbryts om du inte håller koll på batterimängden. I ärlighetens namn spelar det heller ingen roll hur mycket ingenjörerna sitter och speedar upp webbläsarna - det finns alltid sämre optimerade sidor som gör din surf ett steg segare. Dock finns det tips att ta del av.

I den här artikeln ska vi på Smartify teknisk support dock ge dig lite tips och datorhjälp så att du kan vidta åtgärder för att skynda på Chrome.

Se över antalet öppna flikar

En av de första råden vi på Smartify teknisk support ger folk som verkar drabbats av en långsammare browser, är att se till att stänga så många flikar som möjligt. Vi vet, detta är inte alltid lätt om man är i färd med att leta fakta eller utföra ett arbete, men om du har möjlighet så stäng ned överflödiga flikar och håll dig verkligen till dem du behöver för stunden.

Ta bort onödiga tillägg

Ett tillägg är något extra som webbläsaren erbjuder för att din surfupplevelse ska bli ännu mer intressant. Tillägg eller extensions på engelska är små program som skapats för att utöka din användning av läsaren men som dock kräver plats. Exempel är "Favoriter" eller "Bokmärken" etc som gör att du kan spara och lagra länkar och hemsidor för att få direkt åtkomst till dessa vid ett senare tillfälle utan att knappa in hela hemsidans URL i adressfältet. Se över de tillägg du har installerat och gör dig av med dem som du normalt inte använder.

Behöver du verkligen hårdvaruacceleration?

Hårdvaruaccelerationen är till för att snabba på webbläsarens olika funktioner och kan te sig som exempelvis ett grafikkort eller accelererande funktioner inbyggda direkt i webbläsaren. Dessa är mycket vanliga vid spel eller när man vill titta på film eller se bilder och annan rörlig grafik, på ett betydligt snabbare plan. Dock kan dessa kräva mycket av din enhet och göra så att ditt batteri dör på nolltid. Fundera på om du verkligen behöver din hårdvaruacceleration eller om du kan klara dig på vanligt sätt.I Chrome kan du gå in på "Settings" och stänga av accelerationen. När du är inne på "Settings", klicka på "Advanced", skrolla ned och leta efter "System". Där trycker du bort "Use hardware acceleration when available". Stäng ned Chrome och öppna igen och gå in på chrome://gpu för att se att accelerationen verkligen är inaktiverad.

När du inte använder Chrome - stäng av den!

Ett misstag många gör är att ha Chrome eller någon annan webbläsare på i bakgrunden utan att för den sakens skull använda den. Detta gör att batteriet snabbt urladdas, minnet kräver en del och din enhet blir långsammare. När du inte är ute och surfar bör du således stänga av Chrome och sedan öppna den igen när du har behov av den. Detta är ofta grunden när du efterfrågar datorhjälp vid långsammare surf; att bara använda sådant som behövs.

Inaktivera Google Drive offline åtkomst

Om du är en van användare av molntjänsten Google Drive och alla dess funktioner, så kanske du vet att du kan få åtkomst till dina filer även när du inte har internetåtkomst. För att aktivera detta så har du normalt valt "Ställ in offline funktioner för Google Dokument", och installerat Google Dokuments Offline men detta kan du alltså inaktivera i menyn för att din webbläsare ska bli snäppet snabbare.

Uppdatera din webbläsare

Som ett naturligt sista steg för att utöka din webbläsares prestanda och få en snabbare surf, tipsar vi på Smartify teknisk support om att alltid se till att ha din Chrome uppdaterad. Detta kan tyckas som en självklarhet men faktum är att många faktiskt glömmer bort den delen. Ungefär var sjätte vecka sker en uppdatering av Chrome och vanligtvis går detta per automatik om Chrome rullar i bakgrunden. Dock kan du försäkra dig om att du har den senaste versionen genom att klicka på de tre punkterna vid adressfältet, för att gå vidare till "Hjälp" och sedan "Om Chrome" där du kan se den version som körs.

Databesparing

En tilläggstjänst som kan vara bra för snabbare prestanda, är Databesparing som kan inhämtas från Google Chrome Webstore. Den optimerar och komprimerar hemsidor som inte kör https. Detta kan vara smart om du har en begränsad uppkopplingshastighet eller en snäv datamängd.Tips för att minska användningen av Chrome CPU och batteri (eng)

Problem med Chrome eller webbläsaren?

Smartify ger dig snabb teknisk hjälp till dig (eller dina omgivning) via telefon eller om det behövs kan vi göra ett hembesök (med RUT-avdrag). Då kommer en av våra tekniker hem till dig och löser problemet på plats. Gör din bokning på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

I den här artikeln ska vi på Smartify teknisk support dock ge dig lite tips och datorhjälp så att du kan vidta åtgärder för att snabba upp Chrome.

I den här artikeln ska vi på Smartify teknisk support dock ge dig lite tips och datorhjälp så att du kan vidta åtgärder för att snabba upp Chrome.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: