Smart teknik som underlättar när man jobbar hemifrån

Smart teknik som underlättar när man jobbar hemifrån

Nu under coronakrisen är det allt fler som arbetar hemifrån. Detta har inneburit helt nya utmaningar för både företagen som plötsligt var tvungna att ställa om, men framförallt för oss människor som har gått från att gå till jobbet varje dag med allt vad det innebär, till att sitta i våra hem och arbeta på distans. Medan det företag du arbetar på förhoppningsvis har löst den tekniska biten med videochatt, VPN-tunnel och allt annat som du behöver för att utföra ditt jobb finns det fortfarande en hel del saker i hemmamiljön som man kanske till en början inte tänker på, men som efter att man arbetat på distans ett tag helt klart märker av.

I detta inlägg kommer vi ge dig tips på smart teknik i hemmet som kan hjälpa dig när du arbetar på distans. Glöm inte att kontrollera så att ditt nätverk klarar av den extra belastning som det kan bli när hela familjen är hemma samtidigt och sitter med sina datorer, telefoner, tv-apparater och andra smarta prylar. Kolla in vår sida här för att lära dig mer om hur du kan förbättra ditt Wi-Fi i hemmet.

Videochatt med kollegor

Kommunikation är A och O i många branscher, och ni har antagligen redan blivit vana vid att ha videokonferenser och videosamtal. En sak som man kanske inte tänker på är hur viktig den sociala kontakten med kollegorna är. För många blev det efter ett par dagar en social chock. Men det finns ett sätt att underlätta detta på. Istället för att sitta timme ut och timme in och jobba, eller spendera fikapausen framför YouTube, kan du avtala en tid med en kollega och dricka en kopp kaffe tillsammans under ett videosamtal. Antagligen har ni mycket att prata om nu när ni inte ses varje dag!

Låt en app hjälpa dig med hälsan

Att cykla till och från jobbet är för många den främsta källan till motion. Om så är fallet för dig har du antagligen märkt att kroppen tar mer stryk än vanligt nu när vi inte har en naturlig orsak att bege oss ut i friska luften. Om du behöver lite hjälp på traven med att komma igång med träningen igen, eller om du bara behöver en liten påminnelse varje dag att ta en promenad, kan vi rekommendera att du skaffar en hälsoapp. Det går inte direkt nöd på antalet hälsoappar på Google Play och Apple Store. Ett par vi kan rekommendera är Myfitnesspal och Lifesum.

Barnpassning?

I Sverige har förskolorna fortfarande öppet, men barnen måste ändå stanna hemma bara de visar minsta tecken på förkylningssymptom. För många blir det därför nödvändigt att arbeta samtidigt som barnen är hemma, vilket minst sagt kan bli en utmaning! Barnpassning kan man ju inte direkt använda sig av när barnet är sjukt, så även här får vi till viss del förlita oss på tekniken som hjälp. Istället för att sätta barnet framför tv:n med ändlösa timmar av Greta Gris finns det mer pedagogiska alternativ, beroende på barnets ålder. På hemsidan Pappas appar kan du söka efter appar baserat på barnets ålder, plattform och ifall spelet finns på svenska eller inte. Mycket har sagts om skärmtid men nöden har ingen lag!

Hur håller man uppe produktiviteten?

Om du inte har barn, eller ifall dina barn är friska och krya, kan det ändå ibland kännas lite svårare än vanligt att komma igång med jobbet när man jobbar hemifrån. Även om det såklart finns många distraktioner på kontoret kan bristen på social press innebära att det blir svårt att komma ur pyjamasen eller stänga ned Netflix när man egentligen ska jobba. Som tur är finns det många olika produktivitetsappar som kan hjälpa dig att få saker och ting gjorda. Den minst avancerade varianten är egentligen bara att använda ett stoppur och den nu ganska kända Pomodoro-metoden. En så liten åtgärd som att sätta stoppuret på 45 minuter, jobba hårt, och sen ta en paus i 15 minuter, kan för många vara allt som krävs för att komma igång. Men för de som kräver lite extra motivation finns även appar som HabitHub och Workflow som utöver att göra dig mer produktiv även faktiskt kan göra jobbet lite roligare.

Det smarta hemmet – din nya kollega

Om du har investerat mycket i ett smart hem men tidigare känt att du inte får ut så mycket av det som du hade velat eftersom du alltid är på kontoret är detta möjligheten att på riktigt bekanta dig med alla de funktioner som du innan inte haft tid med. Varför inte lära känna din smarta assistent med ett par enkla fraser? Eller varför inte konfigurera kylskåpet, dammsugaren och gräsklipparen en gång för alla? Vi har mer tid än vanligt i hemmet, så se till att utnyttja det till fullo! Hör gärna av dig till oss på Smartify för att prata mer om hur det smarta hemmet kan göra vardagen enklare.

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

Jobbar du hemifrån under coronakrisen? Här är ett par tips för att underlätta ditt arbete.

Jobbar du hemifrån under coronakrisen? Här är ett par tips för att underlätta ditt arbete.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar
Etiketter: 
No items found.