Vad är Dropbox och Google Drive bra för?

Vad är Dropbox och Google Drive bra för?

Google Drive och Dropbox är molntjänster som gör det möjligt för dig att spara filer och bilder på nätet, eller i ”molnet”. Du kommer åt ditt lagrade innehåll i vilken webbläsare som helst, oavsett vart du än befinner dig.Det finns dock en del grundläggande skillnader mellan de både tjänsterna och det är dessa avgör hur bra eller dåligt de lämpar sig för olika typer av datalagring.Här berättar vi mer om Google Drive och Dropbox och hur du bäst utnyttjar de här fantastiska verktygen utifrån dina egna behov och intressen.

Grundläggande skillnader mellan Google Drive och Dropbox.

I grund och botten handlar allt om kapacitet när det kommer till lagring, eller hur? Dropbox Basic är Dropbox lägsta version och ger dig 2 GB lagring. Inte så imponerande mycket alltså. Har du däremot Dropbox Pro får du 1000 GB (eller 1 TB). Det här kan översättas i princip som ett obegränsat lagringsutrymme.

Hur står sig då Google Drive mot Dropbox vad gäller lagring? Ganska bra, faktiskt. Basversionen ger användare 15 GB för att ladda upp bilder, filmer och filer. Uppgraderar du till Business-versionen får du obegränsat lagringsutrymme (eller 1 TB).

När det kommer till molntjänsternas olika funktioner har båda överlag en liknande kapacitet, dock med vissa särskiljande detaljer. Med Dropbox kan du ladda upp dina filer och komma åt dom var som helst, precis som med Google Drive.

Däremot går det inte att återställa raderade filer med Google Drive. Med Dropbox kan du få tillbaks dina bortkomna filer och återställa ändrade filer till sin tidigare version.

4 smarta tips!

Google Drive för fildelning.

Dela dina filer på ett enkelt sätt genom att använda Google Drive. Du väljer själv vem som får åtkomst till ditt innehåll och om den personen får göra ändringar i dokumentet eller bara se en skyddad kopia. Google Drives Publicera-funktion ger dig dessutom möjligheten att visa ditt innehåll för flera personer.

Dropbox för förhandsvisning av Photoshop-filer.

Förhandsvisa dina filer från både Photoshop och Illustrator med Dropbox. Tack vare den här funktionen kan du se dina bildfiler direkt på till exempel en iPhone eller iPad enhet som normalt inte kan öppna Photoshop och Illustrator.

Detsamma gäller andra format, som exempelvis JPG, PNG, EPS och BMP

Google Drive för omvandling av filer.

Med hjälp av avancerad OCR-teknik har Google Drive förmågan att läsa innehållet från pdf-filer och bilder för att därefter omvandla filerna till sedvanliga Google-docs.

Dropbox för backup av bilder.

Det går att göra en automatisk backup av dina bilder med Dropbox-appen. Varje bild kopieras till nätet i samma ögonblick som du tar bilden. Med hjälp av appen går det dessutom att aktivera funtionen Kamerauppladdning, så att alla bilder sparas automatiskt i Dropbox.

Smartify kan hjälpa dig.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med din hemelektronik. Det spelar ingen roll var eller när, vi ger support på plats eller telefon. Helt enkelt det som passar dig bäst. Boka teknikhjälp på vår bokningssida eller ring oss på 077-446 60 60.

Google Drive och Dropbox är molntjänster som gör det möjligt för dig att spara filer och bilder på nätet, eller i ”molnet”.

Google Drive och Dropbox är molntjänster som gör det möjligt för dig att spara filer och bilder på nätet, eller i ”molnet”.

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar