8 saker du kan göra med mobilen i det smarta hemmet

8 saker du kan göra med mobilen i det smarta hemmet

De smarta hemmen blir allt mer populära, och det är inget tvivel om att smarta system passar bra i en julklapp under granen i år. I ett tidigare inlägg pratade vi om hur man skapar ett sammanhängande smart hem. Vi pratade då om smarta system, hubbar, sensorer och installation. Idag kommer vi lista 10 saker du kan göra direkt från mobilen i det smarta hemmet.

1. Kontrollera temperaturen

I de flesta smarta systemen kan du enkelt kontrollera värmen i bostaden, oavsett var du befinner dig. Vill du spara lite pengar och hjälpa miljön när du beger dig ut på stan efter jobbet istället för att åka direkt hem? Sänk temperaturen i hemmet med ett knapptryck. Och det raka motsatta går även bra – är du på väg hem från en riktigt kylig promenad en vinterkväll? Höj temperaturen ett par grader så det blir riktigt mysigt direkt när du kliver in genom dörren.

2. Styr övervakningskameran

I smarta övervakningssystem ingår ofta kameror som kan roteras. När du befinner dig på jobbet, på resa eller kanske när du övernattar hos närstående under julen kan det kännas bra att då och då titta till hemmet. Via mobilen kan du då även styra övervakningskameran så att du får full koll på alla hemmets hörn.

3. Anpassa belysningen

Belysningen är en av de delar av det smarta hemmet som många börjar med, mycket tack vare ”wow-faktorn”. Om du utrustar ditt hem med smart belysning kan du enkelt dimma belysningen direkt i mobilen. På marknaden hittar du även lampor med alla möjliga färgalternativ, vilket innebär att du på en sekund kan förändra hela atmosfären i rummet.

4. Få till den perfekta trädgården

Medan mobilen inte kan kratta åt dig kan den hjälpa dig med vattningen. Om du installerar ett smart sprinklersystem kan du sen styra det från mobilen. På så sätt slipper du springa fram och tillbaka till vattenspridaren, och en del system kan till och med anpassa sig automatiskt efter väder och vind.

5. Mata katten

Du läste rätt, med ett välutrustat smart hem kan du till och med mata katten via telefonen. Det finns på marknaden digitala matutfördelare som du kan koppla samman med ditt smarta hem, och således även styra från telefonen. Om du är på jobbet är det bara ta fram mobilen och dela ut maten. Du kan samtidigt koppla upp dig mot säkerhetssystemet för att se till så att allt har gått som det ska.

6. Gör en kopp kaffe

Om det första du gör när du vaknar är att ta fram mobilen kan du lika gärna passa på och sätta på kaffebryggaren. Finns det egentligen något bättre än att gå in i köket på morgonen och se att kaffet är klart? I ett smart hem gör du det på ett enkelt sätt, direkt från mobilen.

7. Lås upp dörren

Smarta lås har blivit allt mer populära, och det med rätta. Det gör inte bara livet lite säkrare och tryggare, det är även en bekväm lösning för dig som är trött på att dela ut extranycklar till vänner och familj, eller även till exempelvis AirBnB-gäster. Du kan läsa mer om smarta lås i vårt inlägg här!

8. Starta bilen

Nu under vintermånaderna kan det ibland ta emot att ta sig ut till den kalla bilen bara för att vänta på att värmen ska komma igång. Med ett smart system blir detta snabbt ett minne blott då du i smarta bilar kan sätta igång värmen direkt från mobilen. Kanske kan du göra detta direkt efter du satt på kaffebryggaren via mobilen, så har du hela morgonrutinen fixad?

Mobilen är den nya universalkontrollen

Tack vare användarvänliga mobilappar blir det smarta hemmet aldrig mer komplicerat än att styra en mobilapp. När de smarta systemen väl är installerade är helt enkelt det krångliga över, och då är det bara att njuta av allt vad dina smarta prylar kan erbjuda. Behöver du hjälp att med installation av allt från kompletta smarta system till individuella prylar? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Vad kan man göra med mobilen i det smarta hemmet? Se vår lista för att få inspiration!

Vad kan man göra med mobilen i det smarta hemmet? Se vår lista för att få inspiration!

Smartify får ingen provision från försäljningen m.m. av ovan produkter. Vi delar ibland videos m.m. för att vi tycker att det är smarta produkter eller appar